pærer

Du skal bruge: 
1 aubergine
2 små gule squash
2 Trompetsquash a' 20 cm
1 pære
5 blommer
1/2 agurk
Kronblade fra solsikke eller morgenfrue
Salt/peber
Olie til stegning
2,5 dl fløde
Saft fra 1/2 citron


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sensommersalat:
Aubergine og gule squash skæres i skiver af ca. 1 cm, drysses med salt og peber og steges let gyldne på panden i olie.
Trompetsquash og agurk skæres i skiver af ca. 1 cm, pæren skæres i stænger på langs og blommerne halveres og udstenes. Det hele anrettes, sammen med de stegte aubergine og squashskiver, tilfældigt på et fad og drysses med kronblade fra solsikke eller morgenfrue.

Syrnet fløde:
Citronsaft og fløde blandes sammen med et drys friskkværnet peber. Stil det ved stuetemperatur i ca 1 time. Hvorved fløden tykner. Syrnet fløde kaldes også fermenteret fløde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 02/09/2017 - 11:45


Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
Fyld:
5-6 alm. str. pærer
1 spsk. vand
3 spsk. sukker
3 kardemomme kapsler
Hel kanelstang

Crumble-dej:
150 gr. smør eller margarine
50 gr. finthakkede valnødder
2 dl speltflager (kan evt. erstattes af havregryn)
1 ½ dl hvedemel
3 spsk. brun farin

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skræl og skær pærerne i grove både. Kom dem i en gryde med vand, sukker, kanel og kardemomme. Lad det stå og koge ind til en tyk marmelade uden at pærerne mister formen helt. I mens blandes ingredienserne til crumble-dejen og røres sammen. Pærerne kommes i et smurt tærtefad (28 cm) og overdækkes med crumble-dejen. Bages i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 20 min. til tærten er gylden på toppen. Serveres med creme fraiche.

opskrift tilføjet af Ann Laursen Tue, 13/10/2015 - 10:24


Du skal bruge: 
1 kg pærer (faste)
2 æbler
1 dl solbær (evt frosne)
3 spsk koncentreret hyldeblomstdrik
1 1/2 spsk finthakket mynte

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Frugt og mynte skylles. Mynten hakkes fint. Kernehusene fjernes fra æbler og pærer. Hvis skrællen på pærerne er grov, kan de skrælles. Æbler og pærer skæres i mindre stykker og blandes med resten af ingredienserne. Frugtsalaten bliver kun bedre af at trække i køleskabet en times tid. Man kan bruge andre bær fx blåbær eller hindbær. I stedet for hyldeblomstdrik /opskrifter/hyldeblomstdrik kan man røre æblejuice op med lidt agavesirup.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Thu, 17/09/2015 - 20:49