pastinak

Du skal bruge: 
100 g mørk farin
100 g rørsukker
3 æg
150 g olie
250 g revet pastinak
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
50 g græskarkerner
1 spsk citronsaft
Til æblemos
2 store æbler
½ dl sukker
1 spsk citronsaft
½ dl vand

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne sammen med vand, sukker og citronsaft. Lad det simre til æblerne er møre og kan moses.

Skræl pastinakkerne og riv dem.

Pisk æg, farin og sukker godt sammen. Tilsæt herefter olien og pisk det godt sammen.

Tilsæt herefter pastinakker, mel, bagepulver og krydderier.

Rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter æblemos, citronsaft og græskarkerne og rør dejen igen.

Hæld herefter dejen i en springform eller lille bradepande og bag den ca. 40 minutter ved 180 grader (alm. ovn).

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Tue, 30/05/2017 - 21:43


Du skal bruge: 
2 kartofler
1 lille pastinak
1 lille stykke knoldselleri (3x3x3 cm)
1/2 porrer
1 æg
1 skrive lufttørret skinke
2 skiver ost
2 små blade ramsløg
1/2 tsk salt
Smør til formen (som er ært eller to)

Antal personer: 
1
Fremgangsmåde: 

Grøntsagerne renses og skrælles. Kartofler, pastinak og selleri skæres i tern. Porren skæres i skiver. Ramsløgbladene hakkes. En ovnfast form, som kan rumme ca 5 dl smøres. Rodfrugter og ramsløg lægges i formen, drysses med salt, overhældes med kogende vand, så det næsten dækker og bages i ovnen ved 175 C i ca 40 min. til kartoflerne er næsten møre. Skinken skæres i strimler og lægges oven på grøntsagerne. Ægget piskes og hældes ud over retten. Til sidst lægges osten ovenpå. Retten simre i ovnen i endnu 12-15 min til æggemassen er stivnet og osten smeltet. Serveres med rugbrød eller pumpernikkel. 

 
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 14/02/2016 - 00:05


Du skal bruge: 
Sovs:
2-3 spsk karry
200 g pastinak eller persillerod
80 g jordskokker
160 g selleri eller kålrabi
80 g løg
2 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk, 400 ml
4 dl vand
1 bouillonterning
Olie
Kødboller:
400-450 hakket kylling eller kalkun
80 g løg, finthakket
130 g gulerod, fintrevet
1 æg
Salt, peber

Fremgangsmåde: 

Sovsen: Karryen røres med en smule vand, så den bliver til pasta. Det forhindrer at den kommer til at smage brændt. Svitses i olie. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker og svitses sammen med karryen. Kokosmælk og vand hældes ved og det hele simrer under låg i en halv times tid, til grøntsagerne er møre. Sovsen blendes med stavblenderen og smages til med salt, peber og evt. mere karry. Tilsæt en smule vand hvis sovsen er for tyk.
Kødbollerne: Farsen røres sammen og formes til boller med en teske. Bollerne kommes direkte ned i den færdige sovs og koges i 15-20 minutter. Tjek at kødbollerne er gennemkogte inden serveringen.
Serveres med fuldkornsris og en god gang salat til.
/Fenja

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 11/10/2015 - 21:44


Du skal bruge: 
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 pastinak
2 gulerødder
Et stykke selleri (4x4x4 cm)
1 rød peberfrugt
1 dåse flåede tomater
3 spsk tomatkoncentrat
2 dl vand
4 dl kogte røde kidney bønner (eller 1 dåse)
1 stk mørk chokolade
Chili (frisk eller tørret og mængde efter smag)
Salt
Persille, creme fraiche og brød fx madbrød med ramsløg

Fremgangsmåde: 

Kidney bønnerne udblødes i 10-12 timer. Vandet smides væk og de koges i letsaltet vand i 45-60 minutter til de er møre.
Man kan også bruge bønner på dåse. Gulerødder, pastinak, selleri og peberfrugt skæres i tern. Løg hakkes og svitses, hvidløget presses og tilsættes sammen med spidskommen.
Gulerødder, pastinak, selleri og peberfrugt kommes i gryden sammen med flåede tomater, tomatkoncentrat og vand og chili. Koges til grøntsagerne er lidt møre, men stadig har bid. De kogte bønner og chokoladen tilsættes. Det hele bringes i kog og smages til med salt og evt mere chili. Serveres med hakket persille, creme fraiche og brød fx /opskrifter/madbroed. Hvis man vil lave chili con carne kan man svitse 400 g hakket oksekød sammen med løgene og ellers følge resten af opskriften.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 19:17