peberfrugt

Du skal bruge: 
5 hårdkogte æg
50 g gule sennepsfrø
3 spsk æbleeddike
1 spsk creme fraiche
2 forårsløg
1 rød chili
1 spsk citronsaft
2 håndfulde feldsalat
7 blommetomater
2 spsk solsikkekerneolie
1 spsk balsamicoeddike
3 spsk rasp
Salt og peber
1 dåse sardiner uden skind og ben
1 par håndfulde cherrytomater
1 rød peberfrugt
Purløg
Dild

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sennep: Sennepsfrøene hældes i ca. ½ liter kogende varmt vand og stilles i køleskabet, hvor de opblødes i to timer. Si vandet fra og blend de bløde sennepsfrø med æbleeddike. Smag evt. til med salt og peber.

Fyldte æg: Æggene afkøles efter kogning, pilles og halveres. De faste æggeblommer skrabes forsigtigt ud med en ske, moses og røres sammen med to spsk sennep, citronsaft, et hakket forårsløg, hakket chili og et drys salt og peber. Blandingen fordeles herefter i blomme-hullerne i de ti halve æggehvider.

Bagte tomater: Blommetomaterne halveres. Solsikkekerneolie, balsamicoeddike og rasp blandes og smages til med salt og peber. Blandingen smøres på tomaterne og de bages i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Anret: Fordel feldsalat på et stort fad sammen med de fyldte æg, de bagte tomater, sardiner, friske cherrytomater og peberfrugt. Drys med hakket dild og purløg. Retten serveres med lækkert, friskbagt brød med smør og hvidvin. 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:57


Du skal bruge: 
Agurkesuppe
• 1½ agurk (450 gram)
• 70 gram cashewnødder
• 50 gram spinat
• ½ grøn peberfrugt
• 10 ramsløgsblade
• 1 fed hvidløg
• 3 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1 tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Myntetomater
• 250 gram cherrytomater
• ½ bundt mynte
• 1 tsk. æbleeddike
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. sukker
• En smule fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Myntetomater: Skær tomaterne i kvarte. Hak mynten mellemfint. Vend tomatstykkerne sammen med mynte og de resterende ingredienser. Lad eventuelt blandingen trække i en halv times tid før servering.

Agurkesuppe: Overhæld cashewnødderne med kogende vand, og lad dem trække i en halv time. Hæld så vandet fra og kom nødderne i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, eller til suppen er helt cremet og fri for klumper. Smag til med salt og citron. Server suppen med et par spiseskefulde marinerede tomater, og hæld eventuelt en smule god, koldpresset olivenolie på toppen.

Opskriften giver 1 liter suppe.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sun, 03/06/2018 - 18:44


Du skal bruge: 
Pizzadej
• 500 gram hvedemel
• 250 gram grahamsmel
• 20 gram gær
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. fint salt
• 1 spsk. sukker
• 5 dl. vand

Pizzafyld
• 500 gram jordskokker
• 1 rød peberfrugt
• 2 spsk. olivenolie
• 1 stærk rød chili
• 1 tsk. paprika
• 2/3 tsk. fint salt
• 100 gram valnødder

Timian-aioli
• 1 dl. sojamælk*
• 2 dl. smagsneutral solsikkeolie
• 1 spsk. citronsaft
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. tørret timian
• ½ tsk. dijonsennep
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
4-8
Fremgangsmåde: 

Pizzadej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie og rør rundt. Tilsæt nu melet og ælt dejen i 5 minutter. Lad den hæve et lunt sted, under et fugtigt viskestykke, i 2 timer.

Timian-aioli: Hæld sojamælken i et blenderglas og blend med citronsaft, hvidløg, sennep, salt og timian i ca. 20 sekunder. Olien skal tilsættes langsomt, i en tynd stråle, mens der blendes med en stavblender. Langsomt tykner mayonnaisen. Alternativt kan der tilsættes 1½ dl. olie i stedet for 2 dl., hvis der ønskes en tyndere konsistens.
Lad gerne dressingen trække i mindst en times tid før servering så smagen af timian trænger ordentligt igennem.

Pizzafyld: Vask jordskokkerne grundt og skær dem i skiver på 2-3 mm. Skær peberfrugten i små tern. Rør en dressing sammen af finthakket chili, paprika, salt og olie. Vend nu jordskokker og peberfrugt i olieblandingen. Hak valnødderne groft og rør dem sammen med resten.

Pizza: Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Del pizzadejen i to, rul hver dejklump ud og læg dem på hver sin bageplade beklædt med bagepapir. Fordel jordskokblandingen jævnt på de to pizzaer. Bag pizzaerne i 20-25 minutter. Når de er færdige fordeles en passende mængde timian-aioli på dem. Dette kan med fordel gøres med en dressingflaske, hvis du har sådan én liggende.

Velbekomme!

* Sojamælken kan ikke erstattes af andre typer mælk.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 01/02/2018 - 16:40


Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
En stor håndfuld groft hakket ramsløg
100 g mel
4 æg
1/2 l mælk
salt/peber
200 g røget ørred
1 grøn peberfrugt
250 g hytteost



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

De hakkede ramsløg ristes på panden, så noget af væsken bliver dampet af. Ramsløgene blandes med mel, æg, mælk og et drys salt.
Dejen fordeles på bagepapir på en stor bradepande og bages i ca. 1/2 time ved 200 grader. Efter bagning stilles bunden til afkøling.
Bland røget ørred, hytteost og fint hakket peberfrugt og smag til med salt og peber. Blandingen fordeles på den afkølede bund, og det rulles sammen til en roulade.
Stil rouladen på køl i ca 1 time, før den skæres ud og serveres med et drys karse eller frisk, snittet ramsløg.
 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 18/03/2017 - 12:16