peberrod

Du skal bruge: 
1 rødbede
1 skive selleri, ca. 1½ cm, alternativt en stor persillerod eller pastinak
80 g bønnespirer, alternativt en groftrevet gulerod

Dressing:
1 spsk olie
1 spsk flydende honning
1 spsk eddike
Revet skal af ½ øko-citron
1½ cm frisk peberrod, fintrevet

Antal personer: 
3
Fremgangsmåde: 

Rødbede og selleri skrælles og skæres i fine flager med kartoffelskrælleren. Blandes med bønnespirer. Dressingen rystes sammen. Det gøres lettest i et tomt syltetøjsglas med låg. Dressingen hældes over salaten og den blandes. Anrettes fint på et fad, så farve og form kommer til sin ret. Lad gerne salaten trække en time eller to inden serveringen, så smager træder kraftigt frem. Fenja

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 21/09/2015 - 17:04


Du skal bruge: 
Syltede rødbeder med peberrod
1 kg rødbeder
1/2 l lagereddike
2 dl vand
100 g sukker
2-3 cm peberrod

Fremgangsmåde: 

Rødbederne koges til de er møre, ca 40 min længere, hvis de er store. Rødbederne kommes i iskoldt vand og skindet smuttes af. Skræl peberroden og skær den i skiver. Kog eddike, vand, sukker og peberrod til sukkeret er helt opløst. Rødbederne skæres i skiver (eller tern) og lægges i skoldede glas. Den kogende lage hældes over. Hvis lagen ikke dækker rødbederne, suppler med kogende vand. Sæt låg på glassene og lad dem afkøle inden de sættes i køleskabet. Syltede rødbeder kan uåbnet holde sig i køleskab i måneder. Peberroden virker naturligt konserverende. Rødbederne kan også krydres med laurbærblade og hele peberkorn, kanel og nelliker eller stjerneanis og lakrids. Den her udgave er knap så sød som den klassiske. Syltede rødbedetern er gode på smørrebrød og oven på kartoffel/rodfrugtmos, gerne sammen med hakket persille.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 18:23