persille

Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
• 300 gram jordskokker
• 1 dåse kikærter (240 gram)
• 6 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. lys tahin
• 1 spsk. citronsaft
• 1 spsk. æblecidereddike
• 1 bundt persille
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. fint salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl jordskokkerne, skær dem i både og vend dem i 1 spsk. olie og 1/3 tsk. salt. Bag dem i 20 minutter.
Lad dem køle af og blend dem herefter med halvdelen af persillen og de resterende ingredienser. Smag til og server med hakket persille og paprika.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Tue, 30/01/2018 - 11:25


Du skal bruge: 
1/2 blomkål
En håndfuld bredbladet persille

Citronvinaigrette:
Saft fra 1/2 citron
2 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamicoeddike
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Bræk blomkålen i mindre stykker. Skyl persillen. Hak det hele fint med en kniv eller i en foodprocesser.
Lav citronvinaigretten ved at blande alle ingredienserne. Pisk med en gaffel til det er en ensartet masse. Smag til og tilsæt eventuelt mere af det ene eller andet. Inden servering hældes det over blomkålscouscous'en og blandes godt.

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 30/07/2017 - 11:58


Du skal bruge: 
1 hovedsalat
1 squash
2 dl bælgede ærter
1 bundt forårsløg (5-7 stk alt efter størrelse)
250 g fuldkornspasta
1 håndfuld kruspersille
olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Skyld med kold vand og lad pastaen køle ned.

 

Skær salaten i mundrette stykker, riv squashen og skær forårsløgene i fine skiver.

 

Bland pastaen og grøntsagerne sammen med en håndfuld hakket kruspersille og lidt god olie.

 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 25/05/2017 - 20:33


Du skal bruge: 
800 g nye kartofler
200 g rygeost
2,5 dl creme fraiche
Saften fra 1/4 citron
300 g ærter
Salt og peber

Pynt og smag:
Revet citronskal
Spæde, violette-grønkålsblade
Grønkålsblomster
Ærter
Hakket persille






Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Nye kartofler skylles grundigt og skæres i mundrette bidder. De koges i saltet vand til de er møre men faste. Kartoflerne afkøles inden servering.

Rygeost vendes med creme fraiche, citronsaft og ca 250 g ærter til en tyk creme og smag til med salt og peber. Anret de afkølede kartofler på en fad og læg små klatter af cremen imellem. Drys med revet citronskal, persille og ærter. Kun fantasien sætter grænser. Her er fx brugt spæde, violette-grønkålsblade og grønkålsblomster.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 18/05/2017 - 21:19


Du skal bruge: 
1 squash
1 løg
1 klat smør
1 spsk olie
100g quinoa
2 tsk timian
Lidt persille
En lille håndfuld pinjekerner, eventuelt ristede
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skær squashen i tynde skrå skiver og løget i ringe. Varm olie og smør på en pande, tilsæt løg, squash, timian og krydr med salt og peber. 
Lad det stege til squashen er mør, det tager cirka 20 minutter. Husk at rørw rundt nogle gange undervejs. 
Skyl imens quinoaen grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde med nyt vand, så det dækker, og lad det simre i cirka 12 minutter. Kom det derefter i en sigte, så vandet kan dryppe fra. 
Til sidst vendes quinoaen sammen med grøntsagerne, og der pyntes med persille og pinjekerner. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 14/05/2017 - 18:17


Du skal bruge: 
1½ kg kartofler (gerne "gamle" kartofler)
2 æggeblommer
150 g hvedemel
2 tsk salt

1 bundt persille
50 g pinjekerne
½ dl olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skrub kartoflerne og bag dem ved 200g i en time (lidt mindre hvis det er meget små kartofler).
Lad kartoflerne køle af.
Skrab kartoffel"kødet" ud med en ske i en skål og mos det herefter godt med en masher eller en gaffel.
Tilsæt mel, æg og salt og ældt til det hænger sammen. 
Del portionen i fire og tril hver del til en pølse på 2-3cm i diameter. Tril gerne pølserne i en smule mel, men ikke for meget. Skær pølserne ud i bidder på 2-3 cm og lad gnocchierne sætte sig mens du laver pestoen.
Put persillen, pinjekerner og olie i en blender eller minihakker og sørg for at pestoen bliver god jævn.
Bring en gryde med rigeligt saltet vand i kog. Put ca. en fjerdedel eller en tredjedel af gnocchierne i af gangen (de skal ligge i et enkelt lag på bunden). De skal have ca. 5 minutter og kommer selv op til overfladen når de er færdige. Her kan de fiskes op med en hulske.
Rør gnocchierne med persillepestoen og server.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 07/05/2017 - 17:37


Du skal bruge: 
1 bundt persille
30 g parmesanost
30 mandler
1 dl olie
salt

Fremgangsmåde: 

Skyl persillen grundigt. Parmesanost, persille og mandler hakkes groft. Tilsæt olien og blend det hele. Smag til med salt. Spis den på brød, i dressinger eller vend friskkogt pasta i et par skefulde persillepesto. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Thu, 17/09/2015 - 20:12


Du skal bruge: 
1/2 Knoldselleri
Stilken fra en broccoli (kan udelades)
5 dl. hønseboullion
1 spsk. mandler
2 dl. blade af persille (bredbladet)
2-3 fed hvidløg
50 gram parmesanost
olivenolie
salt
peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Skræl sellerien og broccolistilken og skær den i tern, som koges møre i hønseboullionen. Hæld vandet fra og kør selleriterningerne i en blender med mandler, parmesanost, hvidløg og persille. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres til der er opnået en passende konsistens af pestoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Serveres som mos til kød og grønsager, som vist på billedet. Vil også være godt i en sandwich eller som pesto til pasta.

opskrift tilføjet af Camilla Abild Laursen Tue, 08/09/2015 - 11:51


Du skal bruge: 
2 store rødbeder
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
2 øko yoghurt1 kvart agurk
Salt og peber
Agurk (lidt til pynt)
Persille (til pynt)

Fremgangsmåde: 

Rødbeder koges i 30-40 minutter (hurtigere i en trykkoger) med skral. Når de er kolde, bland dem med yoghurt, olivenolie, agurk, hvidløg, salt og peber.

Opdel på plader. Pynt med tynde strimler af agurk og persille.

Enjoy!

opskrift tilføjet af anonym Sat, 18/06/2011 - 20:04