persillerødder

Du skal bruge: 
1 høne
3 l kogevand (suppe)
1 spsk kokosolie
1 stort løg
1 tsk karry
1 1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander (frø)
2-3 cm frisk ingefær
3 cm frisk gurkemeje
5 fed hvidløg
1 chili
4 gulerødder
2 persillerødder
2 1/2 dl røde linser
Salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Hønen skylles og koges i saltet vand til den er mør, ca 2 timer. Den køles ned i kogevandet (suppen) og kødet pilles af skroget. Suppen gemmes. Fortvivl ikke over den ret beskedne mængde kød. Der er masser af kraft og smag i suppen. Gulerødder og persillerod skæres i tern. De røde linser skylles i koldt vand.

Løg, hvidløg, spidskommen, koriander og karry svitses i kokosolien. Tilsæt 3 l suppe, chili, ingefær, gurkemeje, gulerødder, persillerod og røde linser. Hvis der ikke er nok suppe, spædes den op med vand. Suppen simre i 1/2 time til linserne er udkogte og smages derefter til med salt. Hønsekødet skæres i tern og varmes til sidst i suppen. Mulligatawny suppen serveres med frisk koriander og nanbrød eller madbrød http://www.aoff.dk/opskrifter/madbroed
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 15/05/2016 - 20:58


Du skal bruge: 
1-2 gulerødder
1 pastinak eller persillerod, alternativt et stykke selleri
1-2 blade hvidkål eller rødkål, alternativt en håndfuld rosenkål eller et par stilke grønkål
1-2 æbler
½ citron eller appelsin

Fremgangsmåde: 

Kålen snittes fint og gulerødder, pastinak og æbler rives groft. Blandes med saft og fintrevet skal af citrusfrugten.

Boost salat med en håndfuld bønnespirer og drys med en håndfuld tørristede kerner (solsikke, sesam, græskar) eller nødder (hassel, mandel, valnød, pinjekerner). Hæld en sjat god olie over ved servering.

/Fenja

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 11/10/2015 - 22:14


Du skal bruge: 
5 gulerødder
2 persillerødder
Karse. Det der svarer til en bakke økokarse (8x12 cm). Dyrk den gerne selv!
Dressing
1 spsk olie fx olivenolie
2 spsk eddike
Et lille fed hvidløg
Salt
Peber

Fremgangsmåde: 

Olie og eddike blandes med knust hvidløg, salt og peber i bunden af salatskålen. Gulerødder og persillerødder rives på den grove side af rivejernet og hældes sammen med karsen i skålen og bland det hele godt sammen.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 25/05/2015 - 21:50