porre

Du skal bruge: 
• 500 gram kartofler
• 1 sommerporre
• 40 g. hvedemel
• 6 spsk. fintrevet vegansk parmesan (alternativt kan ikke-vegansk sikkert også bruges)
• 1½ tsk. friskhakket timian
• ½ tsk. friskkværnet sort peber
• ½ tsk. fint salt
• Olivenolie til stegning, ca. 3-4 spsk.

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Pres det meste af væden ud af kartoflerne med hænderne. Rens porren og snit dem fint. Ælt kartofler og porrer godt sammen med hvedemel, parmesan, timian, salt og peber. Æltningen vil meget hurtigt frigive nok kartoffelvæde til, at det er nemt at samle röstierne. 
 
Opvarm 1 spsk. olie på en pande ved mellemhøj varme (5 ud af 9). Form röstierne i hænderne, så de får en diameter på ca. 8 cm og en tykkelse på 1 cm. Læg dem på panden efterhånden, som de bliver formet. Steg röstierne i 4 minutter på den ene side, vend dem, og steg dem i yderligere 4-5 minutter på den anden side.
 
Læg röstierne på en tallerken eller et bræt beklædt med køkkenrulle indtil servering.
 
Der bliver ca. 8 styk.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Fri, 05/07/2019 - 12:23


Du skal bruge: 
400g fintsnittet hvidkål
400g revet gulerod
200g porrer i skiver
4 fed hvidløg pressede
salt og peber
400g hakket oksekød
2 tsk cajun krydderi
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt korriander
½ tsk cayenne peber
olie til stegning

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Varm olie på panden og svits de revne gulerødder og den fint snittede hvidkål i et par minutter. Steg gerne af flere omgange så det er nemmere at håndtere.
Put den stegte kål og gulerødder i et ildfast fad.
Varm olie på panden og svits hvidløg og porrer. Tilsæt det hakkede oksekød og steg til det er brunt. Vend herefter de øvrige krydderier i og lad det stege et par minutter. 
Vend herefter kødet sammen med kål og gulerødder og sæt det ildfaste fad i ovnen på 200 grader.
Vend lidt rundt i retten efter 20 minutter og tag retten ud efter 40 minutter i ovnen.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 27/02/2017 - 19:02


Du skal bruge: 
Lidt olie til stegning
1 spsk mild karry
1 stor porre
1 fed hvidløg
4 dl hønsebouillon
1/2 dåse kokosmælk (du kan fryse resten til en anden gang)
1/2 spsk Fish Sauce
Salt og peber
200g hvid fisk (fx torsk, lys sej eller kulmule)
3-4 blade af et savoykål
1 dl ris som tilbehør

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Start med at sætte ris over som anvist på pakken. 
Skær derefter fisken i små tern, og hvis der er ben og skin fjernes disse selvfølgelig. 
Rens porren og skær den i skiver. Hak hvidløget fint. 
Varm lidt olie op i en pande eller en gryde, hvortil du har et låg. Svits karryen heri et lille minuts tid.
Tilsæt derefter porre og hvidløg, lad det svitse et par minutter mere. 
Herefter kommes hønsebouillon og kokosmælk i gryden/panden, og suppen smages til med Fish Sauce, salt og peber. 
Læg fiskestykkerne i suppen og lad dem pochere i den simrende suppe under låg ved lige under middel varme. Fiskestykkerne er færdige, når de hvide og faste, hvilket tager en fem-otte minutter. 
Imens renses savoykålen og skæres i strimler. Når fisken er færdig kommes kålen i suppen.
Kog suppen med låg på et par minutter mere, så kålen damles, men stadigvæk har bid. 
 
Tip til servering: Kom risene på tallerkenen først og hæld så suppen over. På den måde suger risene væde til sig fra suppen af, hvilket smager godt. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Tue, 03/01/2017 - 20:11