Rabarber

Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
2 dl havregryn
2 dl mandelmælk
2 spsk. chiafrø
2 spsk. sesamfrø
2 dl yoghurt naturel
Akacie honning

5 stilke rabarber
1 spsk. vand
Akacie honning
1 vanillestang

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Køleskabsgrød:

Havregryn, mandelmælk, chiafrø, sesamfrø, yoghurt røres sammen og smages til med akacie honning (ca. 2 spsk.). Fyld på patentglas og stil det i køleskabet natten over.

 

Rabarberkompot:

5 stilke rabarber renses og snittes. De grønne blade må ikke bruges, da de eftersigende er giftige. Vand bringes i kog med vaniljestang og akacie honning. Brug endelig ikke for meget af det søde. Man kan altid smage til bagefter. Rabarber tilsættes. Det er vigtigt, at kompotten får lov til at bulderkoge, da væsken skal fordampe så hurtigt som muligt. Så man bevarer noget af strukturen i rabarberne. Forventet kogetid mellem 2-4 minutter.

 

Retten er velegnet som en frisk og syrlig morgenmmad. Men kan sagtens gøres sødede ved at anvende rørsukker i stedet for akacie honning. Og dermed bruges som en lækker sommerdessert.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 09:23


Du skal bruge: 
400g kyllingefilet
Olie til stegning
4 tsk karry
200g rababer
En hønsebouillonterning samt 1 dl kogende vand
2 tsk honning
2 tsk garam masala (er et krydderi)
2 1/2 dl fløde

Purløg til pynt
Ris som tilbehør

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at rense kyllingefileterne og skære dem i tern. Kom olie på en pande og tænd for blusset. Når olien er varm tilsættes karry, som lige skal svitse et minuts tid. Herefter tilsættes kyllingestykkerne. Lad dem svitse, indtil de tager farve og ikke længere ser rå ud. 
Imens renses rabarberne og skæres i små stykker. Kom disse i et ovnfast fad. Når kyllingen er færdig kommes også disse i fadet. 
Ved siden af laves flødeblandingen i en skål. Kom først 1 dl kogende vand i sammen med hønsebouillonterningen, så den opløses. Derefter tilsættes honning, garam masala og fløde. Rør forsigtigt rundt. 
Den færdige flødeblanding hældes over kyllingestykkerne og rabarberstykkerne. Rør forsigtigt rundt, så det hele blandes. 
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. 
Inden servering pyntes med purløg. 
Husk at sætte risene over og kog dem som anvist på pakken. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 27/06/2016 - 19:51


Du skal bruge: 
Hønsesalat:

ca. 350 g trevlet kylling fra to kogte suppehøner eller andet kogt kylling
200 g bacon i tern
2 dl græsk yoghurt, skyr, creme fraiche eller lignende
1 dl mayonnaise
1 tsk sennep
3 forårsløg
5 radiser
1 lille bakke karse
Smag til med salt, peber og citron

Tilsæt evt. et fintsnittet æble hvis der mangler sødme


Lynsyltet rabarber:

1 dl sukker
1 dl æblecidereddike (eller anden eddike)
100 g rabarber

Gang evt. opskriften op hvis der ønskes mere til anden brug

Antal personer: 
Ca. 4 personer
Fremgangsmåde: 

 
-       Bland sukker og æblecidereddike sammen i en lille gryde og varm det indtil det koger og sukkeret et opløst.
-       Snit rabarberen fint og put det i en skål. Når syltelagen er færdig hældes den over rabarberen og stilles væk indtil det skal bruges
-       Steg bacon til det er sprødt og lad det evt. dryppe af på lidt køkkenrulle.
-       Bland yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en ny skål.
-       Snit forårsløg og radiser efter hvor fint det foretrækkes og put det i skålen.
-       Tilsæt kylling, bacon og karse.
-       Hæld lagen fra rabarberen og put det i skålen. Gem evt. lidt til pynt.
-       Rør godt og smag til med salt, peber og citron

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Thu, 05/05/2016 - 18:14


Du skal bruge: 
Klassisk rabarbergrød

500 g rabarber, gerne vinrabarber
100 g rørsukker
½ tsk ren vanilie

Fremgangsmåde: 

Rabarber renses og skæres i ½ cm tykke skiver. Puttes i en gryde med 3/4 del af sukkeret og vanilien og kommes i kog ved jævn varme. Når det koger, skrues der ned på lav varme og grøden simrer i en halv time, til rabarberne er kogt ud. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder fast. Smag til og tilsæt evt. resten af sukkeret. Fenja

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 21/09/2015 - 17:13


Du skal bruge: 
100 g mørk chokolade
21⁄2 dl piskefløde eller soyapiskefløde
3 blade husblas
300 g rabarber i mindre stykker
1⁄2 dl vand
150 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider

Antal personer: 
6 personer
Fremgangsmåde: 

Smelt chokoladen i piskefløden i en gryde ved lav varme. Den må ikke koge. Stil chokoladefløden i køleskabet, til den er helt kold (mindst 1 time). Udblød husblassen i koldt vand. Kog rabarberne stille sammen med vand og sukker til en kompot i ca. 10 min. Blend den helt jævn og rør husblassen i.den lune kompot. Lad den køle af. Pisk chokoladefløde og æggehvider stive hver for sig, og vend begge dele i rabarberkompotten. Hæld blandingen i portionsskåle og stil dem i køleskabet i et par timer.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:59


Du skal bruge: 
200 g rabarber i tynde skiver
1 hakket løg
1-2 finthakket røde chilipebre
5 spsk sukker
1 spsk æblecidereddike
1⁄2 tsk groft salt

Fremgangsmåde: 

Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde. Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 10 min hvor du rører af og til indtil den har en moset konsistens. Lad den køle lidt af og put den i et skoldet glas.
Relishen er rigtig god til kylling, ost, skinke eller en æggemad og giver et frækt sommerpift til din mad.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:57


Du skal bruge: 
10 asparges
100 g spinat
2 stk hjertesalat
6 stilke rabarber
3 spsk. olivenolie
lidt salt

Fremgangsmåde: 

Skær rabarberne i tynde skiver og rist dem i olivenolie til de begynder at blive bløde. Drys med en anelse salt. Pas på med at røre for meget i dem og pas på de ikke får for længe, da de ellers meget nemt bliver til mos. Aspargene kan eventuelt blancheres i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Skær aspargesne i små stykker, og skær ligeledes salaten. Jeg brugtehjertesalat, men både hjertesalaten og spinat kan udskiftes med andre salattyper.
Mix salat, spinatblade og asparges og kom rabarberne henover.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:12


Du skal bruge: 
150 g mel
4 æg
½ tsk salt
½ tsk sukker
100g brændenælder
5 dl mælk
2 spsk smeltet smør + smør til stegning
200g rabarber
100g sukker
1/4 dl. vand

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Til ca 12 pandekager: Skold brændenælderne med kogende vand og hak dem herefter. Pisk æg, mel og mælken sammen. Kom salt, sukker, brændenælder og smeltet smør i og rør godt i dejen. Bag pandekagerne lysebrune og i smeltet smør.
Til ca 1½ dl. rabarberkompot: Hak rabarberne og kog dem op med vand og sukker. Lad dem koge i ca 10 min til du har en jævn masse.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 04/06/2015 - 21:12