radiser

Du skal bruge: 
Et bundt Hvide Minidaikon Radis
2 spsk sukker
1 tsk salt
5 knuste peberkorn
2 dl eddike (æble-, risvin- eller lagereddike)
1 dl vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 
  • Et bundt Hvide Minidaikon Radis skæres i skiver af ca 5 mm.
  • Eddike og vand bringes i kog. Sukker og salt opløses heri og de knuste peberkorn tilsættes.
  • Lagen hældes over radiserne i et glas som tåler varme.
  • Glasset opbevares på køl.
  • Holdbarhed ca. 14 dage i køleskab.
opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 08/05/2019 - 09:18


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
Hønsesalat:

ca. 350 g trevlet kylling fra to kogte suppehøner eller andet kogt kylling
200 g bacon i tern
2 dl græsk yoghurt, skyr, creme fraiche eller lignende
1 dl mayonnaise
1 tsk sennep
3 forårsløg
5 radiser
1 lille bakke karse
Smag til med salt, peber og citron

Tilsæt evt. et fintsnittet æble hvis der mangler sødme


Lynsyltet rabarber:

1 dl sukker
1 dl æblecidereddike (eller anden eddike)
100 g rabarber

Gang evt. opskriften op hvis der ønskes mere til anden brug

Antal personer: 
Ca. 4 personer
Fremgangsmåde: 

 
-       Bland sukker og æblecidereddike sammen i en lille gryde og varm det indtil det koger og sukkeret et opløst.
-       Snit rabarberen fint og put det i en skål. Når syltelagen er færdig hældes den over rabarberen og stilles væk indtil det skal bruges
-       Steg bacon til det er sprødt og lad det evt. dryppe af på lidt køkkenrulle.
-       Bland yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en ny skål.
-       Snit forårsløg og radiser efter hvor fint det foretrækkes og put det i skålen.
-       Tilsæt kylling, bacon og karse.
-       Hæld lagen fra rabarberen og put det i skålen. Gem evt. lidt til pynt.
-       Rør godt og smag til med salt, peber og citron

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Thu, 05/05/2016 - 18:14


Du skal bruge: 
2 æg
1 kg kartofler
1/2 broccoli
1 rødløg med top
2 glaskål
Evt. 5/6 radiser

Dressing
3 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Evt friske krydderurter fx løvstikke, basilikum og timian

Fremgangsmåde: 

Æggene koges til de er hårdkogte. Kartoflerne skrabes, skæres i stykker og koges i saltet vand. Broccolien skylles godt og hver buket deles i 4-5 stykker. Lige inden kartoflerne er færdige tilsættes broccoli buketterne. De skal kun lige akkurat koge med, så der stadig er bid i dem. Løget hakkes og glaskålet skrælles og skæres i stave. Radiserne skæres i skiver og de kogte æg i tern. Det hele lægges i en skål sammen med de nykogte kartofler og broccoli. Dressingen hældes over og salaten blandes. Salaten serves lun som aftensmad eller kold dagen efter. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 19:04


Du skal bruge: 
Dressing:
75 g Rygeost
0,5 dl Mælk
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Honning eller sukker
Salt og peber

Salat:
1 Salathoved
1 bundt Asparges
1 bundt Radiser
Alle de bælgede ærter som du har lyst til at putte i

Fremgangsmåde: 

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Tilsæt mere mælk, hvis dressingen skal være tyndere.
Skær radiser og asparges i ønskede stykker. Del salatbladene i grove stykker og bælg ærterne.
Hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 25/06/2013 - 19:20


Du skal bruge: 
1 agurk
1 bundt radiser
4 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde: 

Riv agurken på et rivejern og pres alt saften ud ved at vride det i et viskestykke.

Riv radiserne eller snit dem i helt tynde strimler.

Pres eller riv hvidløget fint.

Bland hele molevitten sammen og smag til med salt og peber.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:52


Du skal bruge: 
Salat:
1 bundt radiser
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
1 salathoved

Dressing:
2 spsk olie
1 spsk hvidvindseddike
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skyl alle grønsager til salaten og skær dem i ønskede stykker.

Ryst eller rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:48