ramsløg

Du skal bruge: 
• 2,5 dl. hvedemel
• 2,5 dl. grahamsmel
• 0,5 dl. sesamfrø
• 0,5 dl. solsikkekerner
• 1 håndfuld ramsløg (omkring 30 blade)
• 1 tsk. bagepulver
• 2/3 tsk. fint salt
• 1 dl. smagsneutral solsikkeolie
• 1 dl. vand

Antal personer: 
8-10
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland de tørre ingredienser i en skål. Smuldr olie i blandingen. Hak ramsløgene fint og rør dem i blandingen. Tilsæt vandet og saml dejen. Del den i to og rul hver dejklump ud mellem to stykker bagepapir. Hvis bagepapiret glider lidt rundt på bordet, kan det hjælpe at fugte bordpladen med en smule vand.
Brug et pizzahjul eller en skarp kniv til at skære det ubagte knækbrød i den størrelse stykker der ønskes. Dem på billedet er ca. 5x5 cm, og jeg fik lidt over 40 styk.
Bag knækbrødene i 18 minutter, til kanterne er gyldne. Når de er taget ud af ovnen, overføres de til en bagerist, hvor de køler ned og bliver sprøde.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 04/04/2018 - 16:23


Du skal bruge: 
• 400 gram frisk pasta
• 2,5 dl. sojafløde
• 1 squash
• 200 gram gulerod
• 2 skalotteløg
• 1 stor håndfuld ramsløg
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Flæk squashen på langs og snit gulerødder, squash og løg fint. Opvarm olien på en pande og steg grøntsagerne med salt og peber i ca. 5 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Når grøntsagerne er stegt, tilsættes grofthakket ramsløg, citronsaft og pasta, og der slukkes for komfuret.
Rør blandingen sammen og smag til med salt og peber.
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 02/04/2018 - 13:31


Du skal bruge: 
En stor håndfuld groft hakket ramsløg
100 g mel
4 æg
1/2 l mælk
salt/peber
200 g røget ørred
1 grøn peberfrugt
250 g hytteost



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

De hakkede ramsløg ristes på panden, så noget af væsken bliver dampet af. Ramsløgene blandes med mel, æg, mælk og et drys salt.
Dejen fordeles på bagepapir på en stor bradepande og bages i ca. 1/2 time ved 200 grader. Efter bagning stilles bunden til afkøling.
Bland røget ørred, hytteost og fint hakket peberfrugt og smag til med salt og peber. Blandingen fordeles på den afkølede bund, og det rulles sammen til en roulade.
Stil rouladen på køl i ca 1 time, før den skæres ud og serveres med et drys karse eller frisk, snittet ramsløg.
 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 18/03/2017 - 12:16


Du skal bruge: 
4 dl ramsløgs frøstande
1dl groft salt
1 dl eddike
1/2 dl vand
2 spsk sukker
7 hele peberkorn

Fremgangsmåde: 

Ramsløgsfrøstandene er runde og sidder sammen 3 og 3. De skal samles, når ramsløgene er afblomstrede og inden planterne lægger sig helt ned på skovbunden. Pil frøstandene af skærmene. Det tager laaang tid, så sæt dig gerne udenfor og nyd det. Når frøstandene er skyllede og tørrede, blandes de med det grove salt og trækker natten over, mindst 12 timer. Derefter skylles saltet af frøstandene og de lægges i rene og skoldede glas. Eddike, vand, sukker og peberkorn koges op, køles ned og hældes over frøstandene. De sættes i køleskab og trække en uges tid før de er færdige. Fordi eddike og sukker virker konserverende, kan de opbevares i køleskab i månedsvis, nogle siger op til 1/2 år.  De bruges som kapers i pastaretter, salater og som pynt på smørrebrød og sandwich. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Wed, 01/06/2016 - 12:01


Du skal bruge: 
250 g tørrede kikærter
30 blade ramsløg
1/2 citron (saft og skal)
1 tsk tørret koriander (frø)
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
Olie til stegning

Fremgangsmåde: 

Kikærterne udblødes 15 timer i koldt vand og skylles derefter grundigt. Ramsløgsbladene skylles og hakkes groft. Det hele, undtagen olien, blendes i en foodprocessor eller køres gennem en kødhakker. Massen presses sammen og formes som små flade frikadeller, som steges på en pande i rigelig olie til de er gyldne og sprøde, ca 2 min på hver side. Serves fx med humus og rodfrugtfritter
 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 22/03/2016 - 23:21


Du skal bruge: 
2 dl vand
4 dl mel
5 g gær
1/2 tsk salt
Ramsløgspesto
5 store kartofler eller tilsvarende
Olie og salt

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Lav dejen om morgenen. Vand, gær og salt røres sammen med melet og hæver til om aftenen.
Tænd ovnen på 250 C, ikke varmluft. Den hævede dej æltes med lidt mere mel og rulles så det passer til en bageplade. Lægges evt på bagepapir. Smør ramsløgspesto /opskrifter/ramsloegspesto tyndt ud på dejen. Kartoflerne skrælles og skæres ud i tynde skiver med kartoffelskrælleren. Læg dem på pizzaen som drageskæl udefra og ind mod midten. Kartoffelskiverne må ikke ligge i mere end to lag. Kartoffelpizzaen pensles med rigeligt olie og drysses gavmildt med salt. Den bages til kartoflerne er møre og lidt gyldne i kanten.
Serves varm og med salat fx barsk råkost. Kan også spises kold fx på madpakke. Kartoffelpizzaen kan laves i en version uden pesto. Den drysses med frisk rosmarin, inden den kommes i ovnen. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 18:49


Du skal bruge: 
15-20 blade ramsløg
1 spsk rapsolie
Salt og evt. sesamfrø

Fremgangsmåde: 

De skyllede ramsløg tørres med et viskestykke, smøres på begge sider med olie, drysses med salt og evt. sesamfrø. Lægges på bagepapir i et lag og bages i ca 45 min. ved 100 C. Brug gerne eftervarmen, når du har bagt. Spises som snacks eller som tilbehør til fx jordskoksuppe.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 25/05/2015 - 22:51


Du skal bruge: 
1 kg kartofler
1 lille løg
Rapsolie
50 blade ramsløg
1 l vand
Salt og peber



Antal personer: 
3
Fremgangsmåde: 

Løg og kartoffel skæres i små tern, som svitses i rapsolien. Tilsæt vandet og lad det koge til kartoffelternene er møre. Skær ramsløgene i stykker og lad dem koge lidt inden suppen blendes og smages til med salt og peber. Serveres med ramsløgspesto, croutoner eller madbrød med ramsløg.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 25/05/2015 - 22:40


Du skal bruge: 
150 g blød feta
3 spsk yoghurt neutral
2 spsk ramsløgspesto
Salt og peber

Fremgangsmåde: 

Ingredienserne røres sammen med en gaffel og smages til med salt og peber. Rørt feta er god i sandwich, som dip eller bare på brød.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 25/05/2015 - 22:30


Du skal bruge: 
2 dl cremefraiche
20 blade ramsløg
Salt og peber

Fremgangsmåde: 

Ramsløg skylles grundigt og hakkes fint. Det hele blandes med cremefraichen og smages til med salt og peber. Den grønne sovs kan også med fordel laves med hvidløg og friske krydderurter fx persille, oregano og purløg.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 25/05/2015 - 17:44