Rødkål

Du skal bruge: 
½ rødkål

Stegt and - eksempelvis resterne af juleanden

3-4 skiver brød (gerne rugbrød, dog er det surdejsbrød på billedet, da min mor ikke ville ofre det hjemmebagte rugbrød til croutoner :) )
olie og salt til croutonerne

Til dressing
2 spsk. tyttebærsyltetøj
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
½ frisk rød chili
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skær brødet i passende stykker, vend i olie og salt og sæt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Snit rødkålen fint.

Bland ingredienserne til dressingen og vend rødkålen i det.

Læg anderesterne oven på rødkålen og top af med croutoner.

Velbekomme

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 28/12/2017 - 15:21


Du skal bruge: 
6 gulerødder af assorterede farver
2 mellemstore beder (her en gul bede og en bolchebede)
1 lille rødkål (godt en knytnæve)
½ dl mayonaise
1 spsk æblecidereddike
2 spsk sukker
1 tsk salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Riv gulerødder og beder. Snit rødkålet fint.
Bland indgredienserne til dressing og rør den sammen med grøntsagerne.
Her serveret i wraps med kogte sorte bønner, men du kan parre vinterslawen med lige præcis det du har lyst til.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 27/02/2017 - 18:52


Du skal bruge: 
1/4 rødkål
4 blade grønkål
1 æble
1/2 spsk honning
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skyl grønkålen grundigt, skær stænglen fra og skær kålen i mindre stykker. 
Snit rødkålen fint. Kom rødkålen og grønkålen i en skål sammen. 
Lav dressingen ved at blande honning, æbleeddike, olivenolie og citron i en lille skål. Rør det godt sammen med en gaffel, indtil det er en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld dressingen over salaten og massér den ind i kålen - gøres ved at vende godt rundt i kålen og forsigtigt gnide dressingen ind i kålen. 
Inden servering skæres et æble i tern og vendes herefter i salaten. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 10/10/2016 - 19:44