rødløg

Du skal bruge: 
Rødbedesalat
• 500 gram rødbede
• 2 appelsiner
• ½ rødløg
• ½ bundt mynte
• 1/3 tsk. fint salt

Dressing
• 100 gram cashewnødder
• 1 dl. vand
• 3 spsk. citronsaft
• 1 hvidløg
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær den øverste 1½ cm af det hele hvidløg af, så der er åbnet til alle hvidløgsfeddene i toppen. Hæld olien ned i hvidløget og pak det ind i stanniol. Bag hvidløget i 30 minutter.
Læg cashewnødderne i en skål og lad dem trække i kogende vand i ½ time. Hæld vandet fra og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Hvidløgsfeddene kan efter bagning nemt presses ud af skallerne. Blend i et par minutter, til dressingen er helt fri for klumper og smag til med salt og citronsaft.
Skræl rødbederne. Kør dem gennem en spiralizer eller brug alternativt et mandolinjern eller et almindeligt rivejerns grove side (Resultatet bliver ikke helt så flot og konsistensen er også bedst hvis der bruges spiralizer). Fjern appelsinskrællerne og skær appelsinerne i små stykker. Skær det halve rødløg i tynde skiver. Vend frugt og grønt sammen med salt. Hæld nu den ønskede mængde dressing over salaten og læg myntebladene øverst.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 19/09/2018 - 09:59


Du skal bruge: 
Grøntsager
• 350 gram kartofler
• 350 gram gulerødder
• ½ grøn peberfrugt
• ½ rødløg
• 50 gram frisk spinat
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. nigellafrø
• 1½ tsk. garam masala
• ½ tsk. fint salt

Dressing
• 2 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. grovmalet sennep
• ½ tsk. citronskal
• 1 tsk. sukker
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Behold skrællen på kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Skær peberfrugten i grove tern. Vend de skårne grøntsager med olie, nigellafrø, garam masala og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Lad grøntsagerne køle helt af.
Hak spinaten groft og skær rødløget i tynde skiver.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Vend nu alle ingredienserne til salaten sammen i en skål.

Opskriften rækker til 2 personer eller 3-4 som tilbehør (til grillmaden?).

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 04/06/2018 - 10:39


Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
4 tsk bagepulver
1 tsk groft salt
5 dl creme fraiche
1 dl. olivenolie
250g fint hakket rødløg
250g smuldret feta
12 muffinforme

Antal personer: 
8-12
Fremgangsmåde: 

Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og groft salt i en skål. Tilsæt creme fraiche, olivenolie, hakket rødløg og smuldret feta under omrøring. Dejen skal være tyk og klæbrig.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag den ved 200 grader i 20-25 minutter.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 10:47


Du skal bruge: 
250 g rødløg
250 g æbler
1 spsk sennepsfrø
2 spsk olivenolie
1 dl rosiner
2 spsk rørsukker
2 spsk æblecidereddike
2 tsk kanel

Fremgangsmåde: 

Rødløgene skæres i ringe eller halve ringe og æblerne skæres i små tern.
Rist sennepsfrøene på en tør pande til de begynder at hoppe rundt på panden.
Svits løgene i olien og put derefter de øvrige ingredienser i. Lad det simre i ca en halv times tid.
Hæld derefter chutneyen på skoldede eller atamonskyllede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:18


Du skal bruge: 
500 g rødbede
150 g rødløg
75 g rørsukker
1½ dl æblecidereddike
2 laurbærblade
1 tsk tørret ingefær
1 tsk chiliflager
½ tsk cayennepeber
½ dl vand

Fremgangsmåde: 

- Skær rødbede og løg I fine strimler

- Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter simre ved svag varme indtil massen får en slags marmeladekonsistens.

- Smag til med salt, peber og evt. mere chili.

opskrift tilføjet af anonym Wed, 13/02/2013 - 16:52