rødløg

Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
4 tsk bagepulver
1 tsk groft salt
5 dl creme fraiche
1 dl. olivenolie
250g fint hakket rødløg
250g smuldret feta
12 muffinforme

Antal personer: 
8-12
Fremgangsmåde: 

Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og groft salt i en skål. Tilsæt creme fraiche, olivenolie, hakket rødløg og smuldret feta under omrøring. Dejen skal være tyk og klæbrig.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag den ved 200 grader i 20-25 minutter.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 10:47


Du skal bruge: 
250 g rødløg
250 g æbler
1 spsk sennepsfrø
2 spsk olivenolie
1 dl rosiner
2 spsk rørsukker
2 spsk æblecidereddike
2 tsk kanel

Fremgangsmåde: 

Rødløgene skæres i ringe eller halve ringe og æblerne skæres i små tern.
Rist sennepsfrøene på en tør pande til de begynder at hoppe rundt på panden.
Svits løgene i olien og put derefter de øvrige ingredienser i. Lad det simre i ca en halv times tid.
Hæld derefter chutneyen på skoldede eller atamonskyllede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:18


Du skal bruge: 
500 g rødbede
150 g rødløg
75 g rørsukker
1½ dl æblecidereddike
2 laurbærblade
1 tsk tørret ingefær
1 tsk chiliflager
½ tsk cayennepeber
½ dl vand

Fremgangsmåde: 

- Skær rødbede og løg I fine strimler

- Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter simre ved svag varme indtil massen får en slags marmeladekonsistens.

- Smag til med salt, peber og evt. mere chili.

opskrift tilføjet af anonym Wed, 13/02/2013 - 16:52