salat

Du skal bruge: 
Grønne hotdogs:
gode pølser
salat
agurk
forårsløg
ketchup og remoulade

Syltet ingefær:
1 fennikel
1 dl eddike
4 dl vand
4 små spsk honning

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Lav gerne den syltede fennikel om morgenen eller dagen før. 
Skær fennikel i tynde skiver og kom det i en skål. Bland vand, eddike og honning i en anden skål, rør rundt til det har en ensartet masse. Hæld det over det tyndskårede fennikel. Det skal gerne dække, så hvis ikke det gør det, kan der laves mere eddike-blanding. Stil på køl med et låg eller andet over. Kan holde sig i cirka to uger på køl. 
De grønne hotdogs laves ved at varme pølserne, gerne på en grill eller grillpande. Skær derefter agurk og forårsløg i skiver. Rens salaten. Så er der bare tilbage at samle den grønne hotdog og pynte godt med syltet fennikel. 
Tip: Syltet fennikel kan også bruges til sandwich, til at peppe rugbrødsmadderne op, og sågar til en syrlig sorbet, fx rababersorbet. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Thu, 18/05/2017 - 19:29


Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15


Du skal bruge: 
Rispapir (kan købes i både større supermarkeder og i specialforretninger)
Til fyld skal du bruge:
5-7 gulerødder
1 agurk
10 cm kinaradisse
Frisk salat
Evt. frisk koriander til at give yderligere smag
1 dl sukker
2 dl eddike (jeg brugte æblecidereddike)
3 dl vand

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Skær gulerødder, agurk og kinaradisse i fine tynde stave. Læg dem i et glas og bland sukker, eddike og vand og hæld på glasset. Lad grøntsagerne stå og trække mindst en times tid.
Rispapiret opblødes i vand (se også instruktioner på pakken). Herefter lægges en lille smule salat nogle grøntsager fra lagen samt evt. lidt dyppelse eller krydderuter på papiret før de rulles sammen. Man kan med fordel sidde og hygge sig rundt om spisebordet med at rulle friske forårsruller og spise dem sammen.
Brug soyasovs til eller lav en spicy sauce af fint revet ingefær, saften fra en citron eller lime og lidt finthakket frisk chili (efter temperament). Det kan puttes i rullerne eller bruges til at dyppe i.
Grøntsagerne er også rigtigt gode i sanwiches på madpakken dagen efter.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:52


Du skal bruge: 
Dressing:
75 g Rygeost
0,5 dl Mælk
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Honning eller sukker
Salt og peber

Salat:
1 Salathoved
1 bundt Asparges
1 bundt Radiser
Alle de bælgede ærter som du har lyst til at putte i

Fremgangsmåde: 

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Tilsæt mere mælk, hvis dressingen skal være tyndere.
Skær radiser og asparges i ønskede stykker. Del salatbladene i grove stykker og bælg ærterne.
Hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 25/06/2013 - 19:20


Du skal bruge: 
Løvstikkepesto:
1 håndfuld løvstikke
1 fed hvidløg
25 g salte mandler
25 g parmesanost
1 d olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber

Kartoffelsalat
600 g nye vaskede kartofler
½ blomkål
1 bakke blandede salater
1 bakke cherrytomater
200 g friskbælgede ærter
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde: 

Kog kartoflerne og lad dem afkøle
Kom løvstikke, presset hvidløg, hakkede mandler og reven parmesanost i en blender. Kør mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Del blomkål i meget små buketter. Skyl og slyng salaten tør. Halver cherrytomaterne.
Vend kartofler med løvstikkepesto efter smag, blomkål, salat, cherrytomater, ærter og fintsnittet forårsløg.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:32


Du skal bruge: 
Salat:
1 bundt radiser
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
1 salathoved

Dressing:
2 spsk olie
1 spsk hvidvindseddike
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skyl alle grønsager til salaten og skær dem i ønskede stykker.

Ryst eller rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:48