Skorzonerrødder

Du skal bruge: 
6-8 skorzonerrødder
1 spsk rapsolie
3 spsk æbleeddike (og en sjat til kogevandet)
1 fed hvidløg
Persille
Salt

Fremgangsmåde: 

Fyld vand og lidt salt i en gryde. Tilsæt en sjat eddike for at undgå, at skorzonerrødderne ilter og bliver brune. Rødderne skrælles under vand eller med handsker, så man undgå saften at få saften på hænderne. Rødderne lægges med det samme over i gryden. Skorzonerrødder er i familie med mælkebøtter og saften minder om mælkebøttens. Rødderne koges i eddikevandet til de er møre, men stadig har bid, ca 15 min. Vandet hældes fra. Eddike og olie blandes med det hakkede/pressede hvidløgsfed og smages til med salt. Dressingen hældes over de varme skorzonerrødder, som drysset med hakket persille og serveres som tilbehør.
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 06/12/2015 - 20:11