solsikkekerner

Du skal bruge: 
• 2,5 dl. hvedemel
• 2,5 dl. grahamsmel
• 0,5 dl. sesamfrø
• 0,5 dl. solsikkekerner
• 1 håndfuld ramsløg (omkring 30 blade)
• 1 tsk. bagepulver
• 2/3 tsk. fint salt
• 1 dl. smagsneutral solsikkeolie
• 1 dl. vand

Antal personer: 
8-10
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland de tørre ingredienser i en skål. Smuldr olie i blandingen. Hak ramsløgene fint og rør dem i blandingen. Tilsæt vandet og saml dejen. Del den i to og rul hver dejklump ud mellem to stykker bagepapir. Hvis bagepapiret glider lidt rundt på bordet, kan det hjælpe at fugte bordpladen med en smule vand.
Brug et pizzahjul eller en skarp kniv til at skære det ubagte knækbrød i den størrelse stykker der ønskes. Dem på billedet er ca. 5x5 cm, og jeg fik lidt over 40 styk.
Bag knækbrødene i 18 minutter, til kanterne er gyldne. Når de er taget ud af ovnen, overføres de til en bagerist, hvor de køler ned og bliver sprøde.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 04/04/2018 - 16:23


Du skal bruge: 
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk salt
1/2 dl ramsløgsolie
1 tsk sukker
3 spsk chiafrø
2 håndfulde solsikkekerner
200 g grofthakket spinat
700 g hvedemel
Æg til pensling

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Vand og mælk lunes og gæren opløses i væsken. Resten af ingredienserne blandes i. Hold tilbage med melet og ælt dejen godt. Dejen hæves lunt i 20 min, formes til 20 boller, der pensles med pisket æg. Bages i ca. 12 min ved 225 C til de er gyldne og sprøde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 11:32