spinat

Du skal bruge: 
Spinatcreme
• 250 gram fast tofu
• 100 gram frisk spinat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. citronsaft
• 1 spsk. æbleeddike
• 2 spsk. olivenolie
• 5 spsk. gærflager
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Courgetter i tomatsauce
• 2 dåser flåede cherrytomater eller tilsvarende mængde friske tomater
• 2 courgetter
• 2 skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. tørret basilikum
• 1 tsk. fint salt

Andet
• 400 gram pasta penne
• 1 bundt frisk basilikum

Antal personer: 
4-5
Fremgangsmåde: 

Spinatcreme: Blend alle ingredienser i en kraftig blender, til massen er findelt.
 
Courgetter i tomatsauce: Hak løg og hvidløg fint. Flæk courgetterne på langs og skær dem i halvmåneformede skiver med en tykkelse på lidt under 1 cm. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, tilsæt salt og basilikum og steg i 5-7 minutter mere, under omrøring. Tilsæt flåede tomater og lad saucen koge uden låg i 10-15 minutter.
 
I mellemtiden tændes ovnen på 200 grader varmluft og pastaen koges. Den skal være mindre kogt end bare almindelig al dente: Kog pennene i 5-6 minutter, hvis der står 10 minutter på pakken. Dræn så pastaen og overhæld den med koldt vand for at undgå videre tilberedning, før den kommer i ovnen med de resterende ingredienser.
 
Sammensætning af retten: Læg halvdelen af squashfyldet i bund af et ildfast fad med en størrelse på omkring 20x30 cm. Fordel pennene ovenpå. Smør halvdelen af spinatcremen på pennene og fordel herefter de sidste courgetter og saucen over retten. Afslutningsvist lægges den sidste halvdel af spinatcremen på toppen i klatter, som vist på billedet. Bag nu retten i ovnen i 20 minutter. Drys med et bundt grofthakket basilikum, når den kommer ud af ovnen. 
 
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 06/08/2018 - 19:04


Du skal bruge: 
Grøntsager
• 350 gram kartofler
• 350 gram gulerødder
• ½ grøn peberfrugt
• ½ rødløg
• 50 gram frisk spinat
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. nigellafrø
• 1½ tsk. garam masala
• ½ tsk. fint salt

Dressing
• 2 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. grovmalet sennep
• ½ tsk. citronskal
• 1 tsk. sukker
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Behold skrællen på kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Skær peberfrugten i grove tern. Vend de skårne grøntsager med olie, nigellafrø, garam masala og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Lad grøntsagerne køle helt af.
Hak spinaten groft og skær rødløget i tynde skiver.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Vend nu alle ingredienserne til salaten sammen i en skål.

Opskriften rækker til 2 personer eller 3-4 som tilbehør (til grillmaden?).

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 04/06/2018 - 10:39


Du skal bruge: 
400g spinat
1 løg
2 store fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver/chiliflager
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
2 dl fløde (jeg brugte soyafløde - kan også skiftes ud med kokosmælk)
Oksekød i stykker
smør eller olie til at stege i

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Snit løg, hvidløg og riv ingefæren.
Varm en gryde op med lidt olie eller smør.
Tilsæt krydderierne, løg, hvidløg og ingefær og svits det et par minutter.
Blend spinaten med en stavblender imens.
Brun køddet på panden. 

Tilsæt spinaten, salt, fløde og det brunede kød til løg og krydderier.

 

Lad retten simre i 10-15 minutter.

 

Retten er inspireret af den indiske palak paneer og er derfor serveret med naan-brød til. 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 10/05/2017 - 19:49


Du skal bruge: 
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk salt
1/2 dl ramsløgsolie
1 tsk sukker
3 spsk chiafrø
2 håndfulde solsikkekerner
200 g grofthakket spinat
700 g hvedemel
Æg til pensling

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Vand og mælk lunes og gæren opløses i væsken. Resten af ingredienserne blandes i. Hold tilbage med melet og ælt dejen godt. Dejen hæves lunt i 20 min, formes til 20 boller, der pensles med pisket æg. Bages i ca. 12 min ved 225 C til de er gyldne og sprøde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 11:32


Du skal bruge: 
10 asparges
100 g spinat
2 stk hjertesalat
6 stilke rabarber
3 spsk. olivenolie
lidt salt

Fremgangsmåde: 

Skær rabarberne i tynde skiver og rist dem i olivenolie til de begynder at blive bløde. Drys med en anelse salt. Pas på med at røre for meget i dem og pas på de ikke får for længe, da de ellers meget nemt bliver til mos. Aspargene kan eventuelt blancheres i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Skær aspargesne i små stykker, og skær ligeledes salaten. Jeg brugtehjertesalat, men både hjertesalaten og spinat kan udskiftes med andre salattyper.
Mix salat, spinatblade og asparges og kom rabarberne henover.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:12