squash

Du skal bruge: 
175g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
85g rapsolie
180g sukker
2 æg
2,5 dl squash
70g hakkede mandler
2,5 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
1,5 dl cremefraiche
Frugter og bær til pynt: Her er brugt danske, økologiske nektariner, druer, blåbær, hindbær og blommer.



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Bund:
Hvedemel, bagepulver, sukker, hakkede mandler og vaniljesukker røres sammen. Raspolie, æg og squash røres i. Dejen hældes i en smurt springform og bages ved 180 grader i ca. 35 minutter og stilles til afkøling.

Creme:
Piskefløde piskes til flødeskum. Flormelis og cremefraiche vendes heri.

Saml kagen evd at komme cremen på toppen og pynt med sæsonens frugter og bær.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sun, 03/09/2017 - 08:58


Du skal bruge: 
1 aubergine
2 små gule squash
2 Trompetsquash a' 20 cm
1 pære
5 blommer
1/2 agurk
Kronblade fra solsikke eller morgenfrue
Salt/peber
Olie til stegning
2,5 dl fløde
Saft fra 1/2 citron


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sensommersalat:
Aubergine og gule squash skæres i skiver af ca. 1 cm, drysses med salt og peber og steges let gyldne på panden i olie.
Trompetsquash og agurk skæres i skiver af ca. 1 cm, pæren skæres i stænger på langs og blommerne halveres og udstenes. Det hele anrettes, sammen med de stegte aubergine og squashskiver, tilfældigt på et fad og drysses med kronblade fra solsikke eller morgenfrue.

Syrnet fløde:
Citronsaft og fløde blandes sammen med et drys friskkværnet peber. Stil det ved stuetemperatur i ca 1 time. Hvorved fløden tykner. Syrnet fløde kaldes også fermenteret fløde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 02/09/2017 - 11:45


Du skal bruge: 
1 squash
1 glaskål
1/2 sød kartoffel
Rasp
1-2 æg
Paprika
Salt
Peber

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Fjern skallen på glaskålen, skær den i stave af cirka en centimeters tykkelse. Skær ligeledes squashen i stave.
Kom rasp og krydderier i en tallerken og slå et æg ud i en anden tallerken. Gem det andet æg og brug det kun, hvis du løber tør for æggemasse.
Vend hver stav først i æggemassen og derefter i rasp.
Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i en halv times tid. De er færdige, når de er gyldne og sprøde uden på.

Tip: Du kan også bruge andre grøntsager, for eksempel grønne bønner eller andre rodfrugter.

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 30/07/2017 - 11:54


Du skal bruge: 
1 hovedsalat
1 squash
2 dl bælgede ærter
1 bundt forårsløg (5-7 stk alt efter størrelse)
250 g fuldkornspasta
1 håndfuld kruspersille
olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Skyld med kold vand og lad pastaen køle ned.

 

Skær salaten i mundrette stykker, riv squashen og skær forårsløgene i fine skiver.

 

Bland pastaen og grøntsagerne sammen med en håndfuld hakket kruspersille og lidt god olie.

 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 25/05/2017 - 20:33


Du skal bruge: 
1 squash
1 løg
1 klat smør
1 spsk olie
100g quinoa
2 tsk timian
Lidt persille
En lille håndfuld pinjekerner, eventuelt ristede
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skær squashen i tynde skrå skiver og løget i ringe. Varm olie og smør på en pande, tilsæt løg, squash, timian og krydr med salt og peber. 
Lad det stege til squashen er mør, det tager cirka 20 minutter. Husk at rørw rundt nogle gange undervejs. 
Skyl imens quinoaen grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde med nyt vand, så det dækker, og lad det simre i cirka 12 minutter. Kom det derefter i en sigte, så vandet kan dryppe fra. 
Til sidst vendes quinoaen sammen med grøntsagerne, og der pyntes med persille og pinjekerner. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 14/05/2017 - 18:17


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
300g squash (hvis du genre vil have en fin gul marmelade kan du bruge en gul squash eller skrælle en grøn)
300g butternut squash
3 æbler
1½ dl vand
1 stk stang kanel
75g rørsukker

Fremgangsmåde: 

Skær squash, æbler og butternut squash i små tern. 
Put alle ingredienserne i en gryde. Bring i kog og lad det simre i ca en halv time.
Tag kanelstangen op og blend til en ensarted masse med en stavblender.
Hæld marmeladen på skoldede eller atamonskyldede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:45


Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15


Du skal bruge: 
1 squash
4 mellemstore kartofler
1 løg
2 spsk hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æggehvider
olie til stegning

Antal personer: 
8-10 pandekager
Fremgangsmåde: 

Squash, løg og kartofler rives og presses fri for væde i et viskestykke.
Herefter røres disse med sammen medmel, bagepulver salt og æggehvider.
Kom fire skefulde grøntsagsmasse på en varm pande med olie. Brug en spatel til at presse dem flade og lad dem stege 2 mintter på hver side.
Læg derefter pandekagerne på en bageplade og når alle pandekagerne er færdige bages de færdige ca 10 minutter ved 200 grader.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 26/08/2015 - 14:35


Du skal bruge: 
3 stængler grønkål (stænglerne pilles fra og kun 'bladene' bruges)
1dl bælgede ærter
5 cm squash (kan erstattes med ost)
3 spsk rapsolie
1 dl nødder (jeg brugte pinjekerne og hasselnødder)
lidt salt og peber

Fremgangsmåde: 

Ingredienserne blendes. Spæd evt. op med mere olie for at gøre konsistensenmere lind.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 20:07