squash

Du skal bruge: 
4 dl bulgur
2 dl belugalinser
50 g smør
1 citron
1 granatæble
Et bundt persille
4 squash
2 tsk spidskommen
Salt
Peber
6 spsk solsikkekerneolie
½ liter creme fraiche

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Bulgur- og belugalinsesalat: Belugalinser og bulgur koges hver for sig i saltet vand efter anvisning, vendes sammen med smør og stilles til afkøling. Tilsæt hakket persille og granatæblekerner efter afkøling og rør salaten sammen.

Marinade: Solsikkekerneolie, spidskommen og et drys salt og peber røres sammen.

Bagt squash: Squash halveres på langs og kødet snittes i harlekinmønster uden at skære gennem skrællen. De pensles derefter med marinaden og bages ved 200° i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Dressing: Creme fraiche røres sammen med saften fra ½ citron. 

Anretning: Den sidste ½ citron skæres i skiver og vedlægges retten ved servering. Anret på tallerkener eller på et stort fad og drys med friskkværnet peber og lækkert havsalt. Retten kan også bruges som forret til otte personer.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:51


Du skal bruge: 
Spinatcreme
• 250 gram fast tofu
• 100 gram frisk spinat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. citronsaft
• 1 spsk. æbleeddike
• 2 spsk. olivenolie
• 5 spsk. gærflager
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Courgetter i tomatsauce
• 2 dåser flåede cherrytomater eller tilsvarende mængde friske tomater
• 2 courgetter
• 2 skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. tørret basilikum
• 1 tsk. fint salt

Andet
• 400 gram pasta penne
• 1 bundt frisk basilikum

Antal personer: 
4-5
Fremgangsmåde: 

Spinatcreme: Blend alle ingredienser i en kraftig blender, til massen er findelt.
 
Courgetter i tomatsauce: Hak løg og hvidløg fint. Flæk courgetterne på langs og skær dem i halvmåneformede skiver med en tykkelse på lidt under 1 cm. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, tilsæt salt og basilikum og steg i 5-7 minutter mere, under omrøring. Tilsæt flåede tomater og lad saucen koge uden låg i 10-15 minutter.
 
I mellemtiden tændes ovnen på 200 grader varmluft og pastaen koges. Den skal være mindre kogt end bare almindelig al dente: Kog pennene i 5-6 minutter, hvis der står 10 minutter på pakken. Dræn så pastaen og overhæld den med koldt vand for at undgå videre tilberedning, før den kommer i ovnen med de resterende ingredienser.
 
Sammensætning af retten: Læg halvdelen af squashfyldet i bund af et ildfast fad med en størrelse på omkring 20x30 cm. Fordel pennene ovenpå. Smør halvdelen af spinatcremen på pennene og fordel herefter de sidste courgetter og saucen over retten. Afslutningsvist lægges den sidste halvdel af spinatcremen på toppen i klatter, som vist på billedet. Bag nu retten i ovnen i 20 minutter. Drys med et bundt grofthakket basilikum, når den kommer ud af ovnen. 
 
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 06/08/2018 - 19:04


Du skal bruge: 
• 400 gram frisk pasta
• 2,5 dl. sojafløde
• 1 squash
• 200 gram gulerod
• 2 skalotteløg
• 1 stor håndfuld ramsløg
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Flæk squashen på langs og snit gulerødder, squash og løg fint. Opvarm olien på en pande og steg grøntsagerne med salt og peber i ca. 5 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Når grøntsagerne er stegt, tilsættes grofthakket ramsløg, citronsaft og pasta, og der slukkes for komfuret.
Rør blandingen sammen og smag til med salt og peber.
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 02/04/2018 - 13:31


Du skal bruge: 
175g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
85g rapsolie
180g sukker
2 æg
2,5 dl squash
70g hakkede mandler
2,5 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
1,5 dl cremefraiche
Frugter og bær til pynt: Her er brugt danske, økologiske nektariner, druer, blåbær, hindbær og blommer.



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Bund:
Hvedemel, bagepulver, sukker, hakkede mandler og vaniljesukker røres sammen. Raspolie, æg og squash røres i. Dejen hældes i en smurt springform og bages ved 180 grader i ca. 35 minutter og stilles til afkøling.

Creme:
Piskefløde piskes til flødeskum. Flormelis og cremefraiche vendes heri.

Saml kagen evd at komme cremen på toppen og pynt med sæsonens frugter og bær.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sun, 03/09/2017 - 08:58


Du skal bruge: 
1 aubergine
2 små gule squash
2 Trompetsquash a' 20 cm
1 pære
5 blommer
1/2 agurk
Kronblade fra solsikke eller morgenfrue
Salt/peber
Olie til stegning
2,5 dl fløde
Saft fra 1/2 citron


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sensommersalat:
Aubergine og gule squash skæres i skiver af ca. 1 cm, drysses med salt og peber og steges let gyldne på panden i olie.
Trompetsquash og agurk skæres i skiver af ca. 1 cm, pæren skæres i stænger på langs og blommerne halveres og udstenes. Det hele anrettes, sammen med de stegte aubergine og squashskiver, tilfældigt på et fad og drysses med kronblade fra solsikke eller morgenfrue.

Syrnet fløde:
Citronsaft og fløde blandes sammen med et drys friskkværnet peber. Stil det ved stuetemperatur i ca 1 time. Hvorved fløden tykner. Syrnet fløde kaldes også fermenteret fløde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 02/09/2017 - 11:45


Du skal bruge: 
1 squash
1 glaskål
1/2 sød kartoffel
Rasp
1-2 æg
Paprika
Salt
Peber

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Fjern skallen på glaskålen, skær den i stave af cirka en centimeters tykkelse. Skær ligeledes squashen i stave.
Kom rasp og krydderier i en tallerken og slå et æg ud i en anden tallerken. Gem det andet æg og brug det kun, hvis du løber tør for æggemasse.
Vend hver stav først i æggemassen og derefter i rasp.
Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i en halv times tid. De er færdige, når de er gyldne og sprøde uden på.

Tip: Du kan også bruge andre grøntsager, for eksempel grønne bønner eller andre rodfrugter.

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 30/07/2017 - 11:54


Du skal bruge: 
1 hovedsalat
1 squash
2 dl bælgede ærter
1 bundt forårsløg (5-7 stk alt efter størrelse)
250 g fuldkornspasta
1 håndfuld kruspersille
olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Skyld med kold vand og lad pastaen køle ned.

 

Skær salaten i mundrette stykker, riv squashen og skær forårsløgene i fine skiver.

 

Bland pastaen og grøntsagerne sammen med en håndfuld hakket kruspersille og lidt god olie.

 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 25/05/2017 - 20:33


Du skal bruge: 
1 squash
1 løg
1 klat smør
1 spsk olie
100g quinoa
2 tsk timian
Lidt persille
En lille håndfuld pinjekerner, eventuelt ristede
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skær squashen i tynde skrå skiver og løget i ringe. Varm olie og smør på en pande, tilsæt løg, squash, timian og krydr med salt og peber. 
Lad det stege til squashen er mør, det tager cirka 20 minutter. Husk at rørw rundt nogle gange undervejs. 
Skyl imens quinoaen grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde med nyt vand, så det dækker, og lad det simre i cirka 12 minutter. Kom det derefter i en sigte, så vandet kan dryppe fra. 
Til sidst vendes quinoaen sammen med grøntsagerne, og der pyntes med persille og pinjekerner. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 14/05/2017 - 18:17


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
300g squash (hvis du genre vil have en fin gul marmelade kan du bruge en gul squash eller skrælle en grøn)
300g butternut squash
3 æbler
1½ dl vand
1 stk stang kanel
75g rørsukker

Fremgangsmåde: 

Skær squash, æbler og butternut squash i små tern. 
Put alle ingredienserne i en gryde. Bring i kog og lad det simre i ca en halv time.
Tag kanelstangen op og blend til en ensarted masse med en stavblender.
Hæld marmeladen på skoldede eller atamonskyldede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:45