svampe

Du skal bruge: 
6 portobellosvampe
250 g friskost natural (se opskrift side 23)
6 tsk ribsgele
1 rødløg
2 pærer
6 spsk aroniavin eller portvin
Salt og peber

Antal personer: 
6
Fremgangsmåde: 

Tilberedning: Portobellesvampene skylles og lægges på hovedet i et smurt ovnfast fad. Friskosten fordeles i svampene og hver svamp toppes med friskost, 1 tsk ribsgele, 1 spsk aroniavin samt pære og løg i skiver og drysses med salt og friskkværnet peber. Svampene bages i ovnen i 20-30 minutter ved 200°.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:49


Du skal bruge: 
250 g svampe efter eget valg
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
4 kviste timian
2 dl hvidvin
300 g risottoris/grødris
200 g hokkaido
2 dl æblemost
4-5 dl bouillon/fond
½ citron
100 g parmesanost
Evt. ristede græskarkerner

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

 
-   snit hvidløgene og skalotteløgene fint
-   svits det i olie sammen med timian
-   hak svampe og steg dem med i nogle minutter
-   tilsæt da risene og lad også dem stege med i nogle minutter
-   fjern frugtkødet fra hokkaidogræskaret, hak det fint og tilsæt det til gryden
-   tilsæt hvidvin og lad risene absorbere den og alkoholen dampe af
-   tilsæt æblemost
-   tilsæt nu bouillon lidt af gangen og lad risene opsuge væsken, før der tilsættes nyt
-   bliv ved indtil risene er tilberedt, men stadig har bid (ca. 15-20 min.)
-   pres citronsaft i
-   riv parmesanosten og vend den i risottoen
-   smag til med salt og peber
-   server og pynt evt. med ristede græskarkerne

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Tue, 11/10/2016 - 21:28