tarteletter

Du skal bruge: 

Kogning af hønen:

1 suppehøne (1 kg høne giver ca. 200 g kød)
3 gulerødder
3 løg
3 laurbærblade
1 spsk salt
Evt. lidt peberkorn

Der kan sagtens bruges andre grøntsager som fx selleri og porrer.


Høns i to forskellige asparges:

Kød fra suppehønen eller andet kylling
40 g smør
3 spsk mel
3 dl kogevand
1 glas/dåse asparges både asparges og lage skal bruges
1 dl madlavningsfløde
1 bundt persille
1 bundt friske asparges
Salt, peber og evt. muskatnød


Tarteletter

Antal personer: 
ca. 3-4
Fremgangsmåde: 

 
-       Put suppehønen i en gryde med vand og kog op. (Hvis ikke den er ordnet i forvejen, skal den gøres i stand og skylles grundigt inden)
-       Hak gulerødder og løg meget groft.
-       Fjern skum og tilsæt derefter gulerødder, løg, laurbærblade og salt.
-       Kog indtil hønen er mør, ca. 1-1,5 time.
-       Tag hønen op af gryden og pil kødet af. Pas på – det kan godt være varmt! Skroget kan evt. puttes ned i gryden igen koges videre på til det bliver en suppe eller fond.
-       Tag en ny gryde og smelt smørret deri. Tilsæt melet og pisk det sammen.
-       Tilsæt derefter kogevandet lidt af gangen mens der piskes.
-       Tilsæt så lagen fra aspargesene på glas/dåse samt madlavningsfløden og kog det op.
-       Mens det koges op klippes persillen fint og tilsættes. Gem evt. lidt til pynt.
-       Snit de friske asparges i stykker af ca. 2 cm eller hvad man foretrækker. Husk at knække bunden fra aspargesene ved det naturlige knæk da den er sej.
-       Tilsæt til sidst hønsekødet og de to forskellige asparges.
-       Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
-       Server i tarteletter.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 23/05/2016 - 13:43