valnødder

Du skal bruge: 
Modne hyben og gin
Solstik, sukker og hvid rom
5 Grønne valnødder og smagsneutral snaps




Fremgangsmåde: 

Hybengin:
Hyben afstilkes, halveres og frøene skrabes ud. Fyld dit glas cirka 2/3 med hyben og overhæld med gin. Lad blandingen trække mellem 24 timer og 14 dage.

Solstiksrom:
Solstik afstilkes og skylles. Fyld dit glas cirka 2/3 med bær og sukker. Overhæld med gin. Lad blandingen trække i cirka 6 måneder, hvorefter den filtreres og nydes.

Valnøddesnaps:
De grønne valnødder halveres og overhældes med snaps. Lad trække i minimum 6 måneder. Den færdige base filtreres og fortyndes med snaps 1:10.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 12/08/2017 - 11:57


Du skal bruge: 
Fyld:
5-6 alm. str. pærer
1 spsk. vand
3 spsk. sukker
3 kardemomme kapsler
Hel kanelstang

Crumble-dej:
150 gr. smør eller margarine
50 gr. finthakkede valnødder
2 dl speltflager (kan evt. erstattes af havregryn)
1 ½ dl hvedemel
3 spsk. brun farin

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skræl og skær pærerne i grove både. Kom dem i en gryde med vand, sukker, kanel og kardemomme. Lad det stå og koge ind til en tyk marmelade uden at pærerne mister formen helt. I mens blandes ingredienserne til crumble-dejen og røres sammen. Pærerne kommes i et smurt tærtefad (28 cm) og overdækkes med crumble-dejen. Bages i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 20 min. til tærten er gylden på toppen. Serveres med creme fraiche.

opskrift tilføjet af Ann Laursen Tue, 13/10/2015 - 10:24


Du skal bruge: 
1 dl valnødder
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
300 g selleri
1 løg
1 tsk grønsagsboillon
1 dl vand
1 dl rasp
1½ tsk salt
1 tsk peber
3 æg
1 lille syrligt æble
17-20 stenfri svesker
plantemargarine
sesamfrø

Fremgangsmåde: 
Mal / Hak fint nødder og mandler i en persillekværn, foodprocessor el.lign.
skylog istandgør selleri, rives groft på råkostjern.
Pil løget, riv eller hak det.
Smør en form med margarine og drys sesamfrø rundt i formen
Rør alle nødder og grønsager samt rasp og krydderier sammen, rør æggene i ét ad gangen
Skræl æblet, skær det i tynde både
Hæld halvdelen af farsen i formen. Læg svesker i en lang stribe på midten og æblebådene ovenpå. Læg resten af farsen ovenpå
Bages i vandbad ca, 50 min. ved 200 grader C
opskrift tilføjet af anonym Mon, 28/01/2013 - 19:44