yoghurt

Du skal bruge: 
Fyld
• 4 rødløg (350 gram)
• 150 gram grønkål
• 4 bøftomater
• 45 gram kapersknopper
• 2 spsk. olivenolie
• 4 dl. sojayoghurt (1 bæger Sojade)
• 1½ tsk. dijonsennep
• 1 tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber
• 1 tsk. fint salt.

Dej
• 2,5 dl. hvedemel
• 1,5 dl. kikærtemel
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl. neutral solsikkeolie
• 0,7 dl. vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Rør yoghurten sammen med sennep, timian, peber og ½ tsk. fint salt, og stil blandingen på køl.
Fjern skallerne fra løgene, flæk dem på langs, og snit løget mellemfint. Opvarm 3 spsk. olivenolie på en pande ved middel varme og steg løgene med ½ tsk. salt i 7-10 minutter, så de når at få lidt farve. Mens løgene steger skæres 2 af tomaterne i mellemfine tern og grønkålsbladene fjernes fra stilken og snittes fint.
Tag løgene af varmen og lav dejen ved at røre melet sammen med salt og, tilsætte vand og olie og ælte den godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke er elastisk nok. 
Dejen trykkes ud i en tærteform (der er nok en smule overskydende dej) og prikkes med en gaffel. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10-13 minutter; til kanterne er let gyldne.
I mellemtiden røres yoghurtblandingen sammen med de stegte løg, hakkede tomater, grønkål og kapersknopper i en skål. Dette er klart lettest at gøre med hænderne.  
Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og tryk det lidt sammen i formen. Læg tomatskiverne på, drys med lidt salt og hæld evt. lidt olivenolie på toppen. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft og bag tærten i 35-40 minutter, til den ikke længere er våd i midten.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 28/01/2019 - 18:15


Du skal bruge: 
Tærtedej:
• 2 dl. grahamsmel
• 2 dl. hvedemel
• ½ dl. sesamfrø
• 1 dl. plantemargarine (alternativt: smagsneutral solsikkeolie)
• 1 tsk. groft salt
• 0,7 dl. vand

Tærtefyld:
• 3 store porrer
• 2 spsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

• 1 bæger yoghurt af mærket Sojade (400 ml)
• 1 tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. karry
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Råsyltede gulerødder
• 200 gram gulerødder
• 2 dl. æblecidereddike
• 1 tsk. fint salt
• 3 spsk. sukker
• 1 fed hvidløg, finthakket

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Gulerødder: Rør eddike, salt, sukker og hvidløg sammen i en skål. Skræl gulerødderne. Skær dem i skiver eller brug gulerodsskrælleren til at skrælle dem i tynde strimler. Kom stykkerne ned i marinaden og sørg for, at de alle er dækket. Lad dem trække i køleskabet i mindst 1 time før servering.

Tærte: Rør en dressing sammen af yoghurt, timian, karry, sennep og ½ tsk. salt. Lad dressingen trække i køleskabet mens dejen laves og porrerne steges.
Tænd for ovnen på 200 grader. Ikke varmluft.
Rør de tørre ingredienser til tærtedejen sammen. tilsæt herefter margarine/olie og ½ dl. vand. Tilsæt den sidste smule vand, 0,2 dl, hvis dejen ikke kan samles uden. Smør en tærteform med en smule margarine eller olie. Tryk nu tærtedejen ud i formen og prik den med en gaffel. Bag dejen i midten af ovnen i 15 minutter.
Rens porrerne og skær dem i 1 cm tynde skiver. Kom dem på en pande sammen med olivenolie, salt og peber og lad dem stege ved høj varme i 7 minutter, til de er faldet lidt sammen men stadig har en smule bid.
Fordel porrestykkerne på den forbagte dej og hæld herefter yoghurtdressingen over, så porrerne er dækket af et jævnt lag dressing (ønsker du ikke at dressingen skal ligge øverst på tærten, kan du blande porrerne sammen med dressingen og så komme det sammenblandede fyld i tærteformen). Skru ned for ovnvarmen til 175 grader og bag tærten i 45 minutter.

Tip: Mange andre grøntsager kan råsyltes på samme måde som gulerødderne. Har du squash, agurk, rød peber, græskar, blomkål, rødløg eller andre grøntsager liggende, kan disse på lignende måde skæres i mindre stykker og syltes. Der kan evt. tilsættes en kanelstang, laurbærblade, peberkorn, chili, nelliker eller andre smagsgivere til syltemarinaden.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 27/01/2018 - 16:18


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
2 dl havregryn
2 dl mandelmælk
2 spsk. chiafrø
2 spsk. sesamfrø
2 dl yoghurt naturel
Akacie honning

5 stilke rabarber
1 spsk. vand
Akacie honning
1 vanillestang

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Køleskabsgrød:

Havregryn, mandelmælk, chiafrø, sesamfrø, yoghurt røres sammen og smages til med akacie honning (ca. 2 spsk.). Fyld på patentglas og stil det i køleskabet natten over.

 

Rabarberkompot:

5 stilke rabarber renses og snittes. De grønne blade må ikke bruges, da de eftersigende er giftige. Vand bringes i kog med vaniljestang og akacie honning. Brug endelig ikke for meget af det søde. Man kan altid smage til bagefter. Rabarber tilsættes. Det er vigtigt, at kompotten får lov til at bulderkoge, da væsken skal fordampe så hurtigt som muligt. Så man bevarer noget af strukturen i rabarberne. Forventet kogetid mellem 2-4 minutter.

 

Retten er velegnet som en frisk og syrlig morgenmmad. Men kan sagtens gøres sødede ved at anvende rørsukker i stedet for akacie honning. Og dermed bruges som en lækker sommerdessert.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 09:23