pitabrød

Du skal bruge: 
Marineret rødkål
• 400 gram rødkål
• 2 spsk. citronsaft
• 1 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. ristede sesamfrø
• ½ bundt persille
• ½ tsk. fint salt

Falafel
• 300 gram kikærter (før iblødsætning)
• 100 gram rødløg (1 stort løg)
• 6 fed hvidløg
• ½ bundt persille
• 1 bundt frisk koriander
• 2 spsk. hvedemel
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. stødt spidskommen
• 1 tsk. chilipulver
• 1½ tsk. fint salt
• Smagsneutral olie til stegning

Peanutsauce
• 4 store spsk. peanutbutter
• ½ dl. vand + 2 spsk.
• 1 spsk. citronsaft
• 1 tsk. sukker
• ½ tsk. chilipulver
• ½ tsk. fint salt

Andet
• 6 Pitabrød
• Evt.: rødløg eller forårsløg i skiver, rød peberfrugt i tynde strimler, syltede jalapeños, chilisauce, hvidløgsolie

Antal personer: 
4-6
Fremgangsmåde: 

Marineret rødkål: Snit rødkålen helt fint. Hak persillen fint. Bland rødkål sammen med de andre ingredienser, med undtagelse af persille og massér den i et minuts tid for at fjerne lidt af dens hårde sprødhed. Vend nu persillen sammen kålen.

Falafler: Lad kikærterne ligge i blød i koldt vand i 10-12 timer. Skyl dem og kom dem i en blender sammen med hakket løg og hvidløg samt de resterende ingredienser. Blend i et par minutter: Massen skal ikke blendes for meget. Hvis den bliver alt for fin vil falaflerne blive en anelse tørre i midten og de vil ikke få en lige så sprød overflade.
Opvarm et par centimeter smagsneutral olie i en pande. Brug enden af en tændstik til at tjekke hvornår olien er varm. Olien skal boble omkring tændstikken men må ikke sprutte: Så er olien for varm og falaflerne når ikke at blive gennemstegte før de er færdigstegte udenpå (jeg tændte mit komfur på 7 ud af 9).
Brug en spiseske til at forme falafler med: Tryk dejen sammen på skeen og skub dem forsigtigt derfra og ned i olien. Lad dem stege i et par minutter på hver side og læg dem herefter over på en tallerken beklædt med fedtsugende papir.
Der bliver 25-30 falafler.

Peanutsauce: Blend alle ingredienserne. Smag til. Der kan evt. tilsættes et fed hvidløg eller en smule ingefær.

Andet: hak grøntsager og opvarm pitabrød.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 12/02/2018 - 12:07