flowersprouts

Du skal bruge: 
Kålsalat
• 250 gram hvidkål
• 12 flowersprouts (kan udelades)
• ½ rød peberfrugt
• 1 spsk. olivenolie
• 2 spsk. citronsaft
• 2 tsk. sukker
• 2 tsk. dijonsennep
• 1/3 tsk. salt

Bagte jordskokker
• 250 gram jordskokker
• 1½ spsk. olivenolie
• 1 tsk. tørret timian
• 1 fed hvidløg, presset
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Bagte jordskokker: Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver, ca. 3 mm. Kom dem i en skål og bland dem med de resterende ingredienser. Læg jordskokkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, så ingen ligger oven på hinanden. Bag dem i 15-17 minutter til kanterne er let gyldne.

Kålsalat: Snit hvidkålen fint. Skær enderne af de små flowersprouts og bræk, eller skær, dem i mindre stykker. Skær peberfrugten i tynde skiver. Kom grøntsagerne i en skål sammen med de resterende ingredienser. Massér kålsalaten i et minuts tid, så hvidkålen bliver blødgjort en smule. Smag til med salt.

Server kålsalaten med de bagte skiver af jordskokker ovenpå. Drys evt. med nogle ristede kerner eller nødder.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 17/02/2018 - 09:52