tranebær

Du skal bruge: 
Rødkålssalat
• 300 gram rødkål
• 1 dl. quinoa
• 70 gram tørrede tranebær
• 1 bundt dild
• 1 spsk. æblecidereddike
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. fint salt

Mandeldressing
• 100 gram mandler, smuttede
• 1 helt hvidløg
• 1 dl. vand
• 2 spsk. citronsaft
• 2 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. lys rismiso (kan udelades; tilsæt da ekstra salt)
• 1 spsk. gærflager*
• 1 tsk. olivenolie
• Revet skal fra ½ citron
• ½ tsk. sort peber
• ½ tsk. fint salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Salaten: Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den herefter køle. Snit rødkålen fint, hak dild og tranebær. Bland det hele sammen med eddike, citronsaft og salt. Massér gerne salaten lidt, så rødkålen bliver blødgjort en smule.

Mandeldressing: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær den øverste centimeter eller 1½ af hvidløget så alle hvidløgsfeddene er synlige. Hæld 1 tsk. olivenolie ned i hvidløget, pak det tæt ind i stanniol og lad det bage i 25 minutter. Når stanniolpakken åbnes, er feddene helt bløde. Lad hvidløget køle i et par minutter og mas herefter feddene ud af skallerne. Blend de bagte hvidløgsfed med de resterende ingredienser i en kraftig blender i ca. 2 minutter. Dressingen er færdig når den er helt uden klumper. Smag til med salt og citronsaft.

TIP: hvis der tilsættes lidt mindre vand til dressingen er den glimrende som pålæg på ristet rugbrød eller i en sandwich.

* Gærflager giver en osteagtig smag til veganske retter og bruges ofte i sauce og dressing. Gærflager kan købes i helsekostbutikker.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 05/03/2018 - 11:58