Tomat

Du skal bruge: 
Fyld
• 4 rødløg (350 gram)
• 150 gram grønkål
• 4 bøftomater
• 45 gram kapersknopper
• 2 spsk. olivenolie
• 4 dl. sojayoghurt (1 bæger Sojade)
• 1½ tsk. dijonsennep
• 1 tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber
• 1 tsk. fint salt.

Dej
• 2,5 dl. hvedemel
• 1,5 dl. kikærtemel
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl. neutral solsikkeolie
• 0,7 dl. vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Rør yoghurten sammen med sennep, timian, peber og ½ tsk. fint salt, og stil blandingen på køl.
Fjern skallerne fra løgene, flæk dem på langs, og snit løget mellemfint. Opvarm 3 spsk. olivenolie på en pande ved middel varme og steg løgene med ½ tsk. salt i 7-10 minutter, så de når at få lidt farve. Mens løgene steger skæres 2 af tomaterne i mellemfine tern og grønkålsbladene fjernes fra stilken og snittes fint.
Tag løgene af varmen og lav dejen ved at røre melet sammen med salt og, tilsætte vand og olie og ælte den godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke er elastisk nok. 
Dejen trykkes ud i en tærteform (der er nok en smule overskydende dej) og prikkes med en gaffel. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10-13 minutter; til kanterne er let gyldne.
I mellemtiden røres yoghurtblandingen sammen med de stegte løg, hakkede tomater, grønkål og kapersknopper i en skål. Dette er klart lettest at gøre med hænderne.  
Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og tryk det lidt sammen i formen. Læg tomatskiverne på, drys med lidt salt og hæld evt. lidt olivenolie på toppen. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft og bag tærten i 35-40 minutter, til den ikke længere er våd i midten.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 28/01/2019 - 18:15


Du skal bruge: 
5 hårdkogte æg
50 g gule sennepsfrø
3 spsk æbleeddike
1 spsk creme fraiche
2 forårsløg
1 rød chili
1 spsk citronsaft
2 håndfulde feldsalat
7 blommetomater
2 spsk solsikkekerneolie
1 spsk balsamicoeddike
3 spsk rasp
Salt og peber
1 dåse sardiner uden skind og ben
1 par håndfulde cherrytomater
1 rød peberfrugt
Purløg
Dild

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sennep: Sennepsfrøene hældes i ca. ½ liter kogende varmt vand og stilles i køleskabet, hvor de opblødes i to timer. Si vandet fra og blend de bløde sennepsfrø med æbleeddike. Smag evt. til med salt og peber.

Fyldte æg: Æggene afkøles efter kogning, pilles og halveres. De faste æggeblommer skrabes forsigtigt ud med en ske, moses og røres sammen med to spsk sennep, citronsaft, et hakket forårsløg, hakket chili og et drys salt og peber. Blandingen fordeles herefter i blomme-hullerne i de ti halve æggehvider.

Bagte tomater: Blommetomaterne halveres. Solsikkekerneolie, balsamicoeddike og rasp blandes og smages til med salt og peber. Blandingen smøres på tomaterne og de bages i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Anret: Fordel feldsalat på et stort fad sammen med de fyldte æg, de bagte tomater, sardiner, friske cherrytomater og peberfrugt. Drys med hakket dild og purløg. Retten serveres med lækkert, friskbagt brød med smør og hvidvin. 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:57


Du skal bruge: 
Agurkesuppe
• 1½ agurk (450 gram)
• 70 gram cashewnødder
• 50 gram spinat
• ½ grøn peberfrugt
• 10 ramsløgsblade
• 1 fed hvidløg
• 3 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1 tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Myntetomater
• 250 gram cherrytomater
• ½ bundt mynte
• 1 tsk. æbleeddike
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. sukker
• En smule fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Myntetomater: Skær tomaterne i kvarte. Hak mynten mellemfint. Vend tomatstykkerne sammen med mynte og de resterende ingredienser. Lad eventuelt blandingen trække i en halv times tid før servering.

Agurkesuppe: Overhæld cashewnødderne med kogende vand, og lad dem trække i en halv time. Hæld så vandet fra og kom nødderne i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, eller til suppen er helt cremet og fri for klumper. Smag til med salt og citron. Server suppen med et par spiseskefulde marinerede tomater, og hæld eventuelt en smule god, koldpresset olivenolie på toppen.

Opskriften giver 1 liter suppe.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sun, 03/06/2018 - 18:44


Du skal bruge: 
450g pasta
150g ristet mandler
2 fed hvidløg
1 potter basilikum
150g grams eller parmasan eller pecorino
4 spsk olivenolie
600g modne små tomater
Salt, peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Blend mandlerne groft. Hæld dem i en stor skål. Blend hvidløg og basilikum og hæld blandingen ned til mandlerne. Riv osten og tilsæt 4 spsk olie. Tilsæt halve tomater og mas dem ud med fingrene, sammen med de andre ingredienser.
Kog pastaen og bland den med pestoen.
Smag til med salt og peber.
Kan spises varm eller koldt

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Wed, 30/05/2018 - 13:01