Tomat

Du skal bruge: 
5 hårdkogte æg
50 g gule sennepsfrø
3 spsk æbleeddike
1 spsk creme fraiche
2 forårsløg
1 rød chili
1 spsk citronsaft
2 håndfulde feldsalat
7 blommetomater
2 spsk solsikkekerneolie
1 spsk balsamicoeddike
3 spsk rasp
Salt og peber
1 dåse sardiner uden skind og ben
1 par håndfulde cherrytomater
1 rød peberfrugt
Purløg
Dild

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sennep: Sennepsfrøene hældes i ca. ½ liter kogende varmt vand og stilles i køleskabet, hvor de opblødes i to timer. Si vandet fra og blend de bløde sennepsfrø med æbleeddike. Smag evt. til med salt og peber.

Fyldte æg: Æggene afkøles efter kogning, pilles og halveres. De faste æggeblommer skrabes forsigtigt ud med en ske, moses og røres sammen med to spsk sennep, citronsaft, et hakket forårsløg, hakket chili og et drys salt og peber. Blandingen fordeles herefter i blomme-hullerne i de ti halve æggehvider.

Bagte tomater: Blommetomaterne halveres. Solsikkekerneolie, balsamicoeddike og rasp blandes og smages til med salt og peber. Blandingen smøres på tomaterne og de bages i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Anret: Fordel feldsalat på et stort fad sammen med de fyldte æg, de bagte tomater, sardiner, friske cherrytomater og peberfrugt. Drys med hakket dild og purløg. Retten serveres med lækkert, friskbagt brød med smør og hvidvin. 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:57


Du skal bruge: 
Agurkesuppe
• 1½ agurk (450 gram)
• 70 gram cashewnødder
• 50 gram spinat
• ½ grøn peberfrugt
• 10 ramsløgsblade
• 1 fed hvidløg
• 3 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1 tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Myntetomater
• 250 gram cherrytomater
• ½ bundt mynte
• 1 tsk. æbleeddike
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. sukker
• En smule fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Myntetomater: Skær tomaterne i kvarte. Hak mynten mellemfint. Vend tomatstykkerne sammen med mynte og de resterende ingredienser. Lad eventuelt blandingen trække i en halv times tid før servering.

Agurkesuppe: Overhæld cashewnødderne med kogende vand, og lad dem trække i en halv time. Hæld så vandet fra og kom nødderne i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, eller til suppen er helt cremet og fri for klumper. Smag til med salt og citron. Server suppen med et par spiseskefulde marinerede tomater, og hæld eventuelt en smule god, koldpresset olivenolie på toppen.

Opskriften giver 1 liter suppe.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sun, 03/06/2018 - 18:44


Du skal bruge: 
450g pasta
150g ristet mandler
2 fed hvidløg
1 potter basilikum
150g grams eller parmasan eller pecorino
4 spsk olivenolie
600g modne små tomater
Salt, peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Blend mandlerne groft. Hæld dem i en stor skål. Blend hvidløg og basilikum og hæld blandingen ned til mandlerne. Riv osten og tilsæt 4 spsk olie. Tilsæt halve tomater og mas dem ud med fingrene, sammen med de andre ingredienser.
Kog pastaen og bland den med pestoen.
Smag til med salt og peber.
Kan spises varm eller koldt

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Wed, 30/05/2018 - 13:01