kapers

Du skal bruge: 
Fyld
• 4 rødløg (350 gram)
• 150 gram grønkål
• 4 bøftomater
• 45 gram kapersknopper
• 2 spsk. olivenolie
• 4 dl. sojayoghurt (1 bæger Sojade)
• 1½ tsk. dijonsennep
• 1 tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber
• 1 tsk. fint salt.

Dej
• 2,5 dl. hvedemel
• 1,5 dl. kikærtemel
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl. neutral solsikkeolie
• 0,7 dl. vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Rør yoghurten sammen med sennep, timian, peber og ½ tsk. fint salt, og stil blandingen på køl.
Fjern skallerne fra løgene, flæk dem på langs, og snit løget mellemfint. Opvarm 3 spsk. olivenolie på en pande ved middel varme og steg løgene med ½ tsk. salt i 7-10 minutter, så de når at få lidt farve. Mens løgene steger skæres 2 af tomaterne i mellemfine tern og grønkålsbladene fjernes fra stilken og snittes fint.
Tag løgene af varmen og lav dejen ved at røre melet sammen med salt og, tilsætte vand og olie og ælte den godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke er elastisk nok. 
Dejen trykkes ud i en tærteform (der er nok en smule overskydende dej) og prikkes med en gaffel. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10-13 minutter; til kanterne er let gyldne.
I mellemtiden røres yoghurtblandingen sammen med de stegte løg, hakkede tomater, grønkål og kapersknopper i en skål. Dette er klart lettest at gøre med hænderne.  
Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og tryk det lidt sammen i formen. Læg tomatskiverne på, drys med lidt salt og hæld evt. lidt olivenolie på toppen. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft og bag tærten i 35-40 minutter, til den ikke længere er våd i midten.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 28/01/2019 - 18:15


Du skal bruge: 
1 rulle øko tærtedej
3 æg
Ca 1 dl mælk
25 gr frisk revet grana eller parmesan

10 bladbeder
3 små kartofler
1 håndfuld saltet kapers
1 stor teskefuld timian
Lidt olie til at stege i
Lidt salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Rens bladbederne. Skær stilken fra bladet. Skær bladene i strimler og stænglen i små stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Sauter kartoflerne og timian, salt og peber i ca 10 min. Og tilsæt bladbederne til det falder sammen. Skyld kapers 3 gange, så salten er væk. Riv granaen fint.
Rør æg og mælk sammen.
Rul tærtedejen ud i fadet. Fordel grøntsagerne og kapers jævnt og hæld ægge blandingen over. Og til sidst osten.
Bages ved 175 grader varmluft i ca 20 min

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Tue, 23/10/2018 - 19:56


Du skal bruge: 
Dej
• 250 gram hvedemel
• 1½ dl. vand
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. bagepulver
• ½ tsk. fint salt

Fyld
• 250 gram asparges
• 125 gram god vegansk ost (jeg brugte No-muh Dezent)
• 2 spsk. kapersknopper
• 1/3 tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Gremolata
• ½ bundt persille
• ½ bundt dild
• Skal fra ½ citron
• 1 fed hvidløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 225 grader, varmluft med undervarme.
Hak dild, persille og hvidløg meget fint. Riv citronskallen og rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Fjern den trevlede del fra aspargesene og skær dem i diagonale skiver med en længde på ca. 4 cm. Vend aspargesstykkerne med olie, salt og peber.
Riv osten eller skær den i tynde skiver.
Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og saml dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk. ekstra vand, hvis den virker lidt for tør, til at kunne rulles ud.
Rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 35 cm. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, fordel ost, asparges og kapersknopper på dejen. Bag i ovnen i 12 minutter. Drys pizzaen med gremolata.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Fri, 08/06/2018 - 13:16