appelsin

Du skal bruge: 
Rødbedesalat
• 500 gram rødbede
• 2 appelsiner
• ½ rødløg
• ½ bundt mynte
• 1/3 tsk. fint salt

Dressing
• 100 gram cashewnødder
• 1 dl. vand
• 3 spsk. citronsaft
• 1 hvidløg
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær den øverste 1½ cm af det hele hvidløg af, så der er åbnet til alle hvidløgsfeddene i toppen. Hæld olien ned i hvidløget og pak det ind i stanniol. Bag hvidløget i 30 minutter.
Læg cashewnødderne i en skål og lad dem trække i kogende vand i ½ time. Hæld vandet fra og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Hvidløgsfeddene kan efter bagning nemt presses ud af skallerne. Blend i et par minutter, til dressingen er helt fri for klumper og smag til med salt og citronsaft.
Skræl rødbederne. Kør dem gennem en spiralizer eller brug alternativt et mandolinjern eller et almindeligt rivejerns grove side (Resultatet bliver ikke helt så flot og konsistensen er også bedst hvis der bruges spiralizer). Fjern appelsinskrællerne og skær appelsinerne i små stykker. Skær det halve rødløg i tynde skiver. Vend frugt og grønt sammen med salt. Hæld nu den ønskede mængde dressing over salaten og læg myntebladene øverst.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 19/09/2018 - 09:59