appelsin

Du skal bruge: 
• 1 bundt rucola
• 1 fennikel
• 1 æble
• 100 gram jordbær
• ½ økoappelsin, saft og skal
• 1 lille fed hvidløg (2 g), finthakket
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ spsk. ahornsirup
• ½ tsk. chiliflager
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Start med at røre dressingen sammen, så den kan nå at trække lidt, mens du gør grøntsagerne klar. Riv skallen fint af den halve appelsin og rør den sammen med saften, finthakket (!) hvidløg, olie, sirup, chiliflager og salt. Smag dressingen til.
 
Skyl rucola og fjern overskydende væde i en salatslynge eller ved at duppe salaten let med et rent viskestykke. Skær toppen af fenniklen. Brug nogle af de fine toppe i salaten, gem resten til en anden ret. Snit fenniklen helt fint – jo mere papirstyndt des bedre. Skær æblet i tern, og jordbærrene i skiver med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Salaten opbygges: Læg rucola i bunden, fennikel og æbletern ovenpå. Fordel dressingen og vend eventuelt salaten. Læg jordbærrene på toppen til sidst, lige før servering.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 04/07/2019 - 09:33


Du skal bruge: 
Rødbedesalat
• 500 gram rødbede
• 2 appelsiner
• ½ rødløg
• ½ bundt mynte
• 1/3 tsk. fint salt

Dressing
• 100 gram cashewnødder
• 1 dl. vand
• 3 spsk. citronsaft
• 1 hvidløg
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær den øverste 1½ cm af det hele hvidløg af, så der er åbnet til alle hvidløgsfeddene i toppen. Hæld olien ned i hvidløget og pak det ind i stanniol. Bag hvidløget i 30 minutter.
Læg cashewnødderne i en skål og lad dem trække i kogende vand i ½ time. Hæld vandet fra og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Hvidløgsfeddene kan efter bagning nemt presses ud af skallerne. Blend i et par minutter, til dressingen er helt fri for klumper og smag til med salt og citronsaft.
Skræl rødbederne. Kør dem gennem en spiralizer eller brug alternativt et mandolinjern eller et almindeligt rivejerns grove side (Resultatet bliver ikke helt så flot og konsistensen er også bedst hvis der bruges spiralizer). Fjern appelsinskrællerne og skær appelsinerne i små stykker. Skær det halve rødløg i tynde skiver. Vend frugt og grønt sammen med salt. Hæld nu den ønskede mængde dressing over salaten og læg myntebladene øverst.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 19/09/2018 - 09:59