æble

Du skal bruge: 
• 1 bundt rucola
• 1 fennikel
• 1 æble
• 100 gram jordbær
• ½ økoappelsin, saft og skal
• 1 lille fed hvidløg (2 g), finthakket
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ spsk. ahornsirup
• ½ tsk. chiliflager
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Start med at røre dressingen sammen, så den kan nå at trække lidt, mens du gør grøntsagerne klar. Riv skallen fint af den halve appelsin og rør den sammen med saften, finthakket (!) hvidløg, olie, sirup, chiliflager og salt. Smag dressingen til.
 
Skyl rucola og fjern overskydende væde i en salatslynge eller ved at duppe salaten let med et rent viskestykke. Skær toppen af fenniklen. Brug nogle af de fine toppe i salaten, gem resten til en anden ret. Snit fenniklen helt fint – jo mere papirstyndt des bedre. Skær æblet i tern, og jordbærrene i skiver med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Salaten opbygges: Læg rucola i bunden, fennikel og æbletern ovenpå. Fordel dressingen og vend eventuelt salaten. Læg jordbærrene på toppen til sidst, lige før servering.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 04/07/2019 - 09:33


Du skal bruge: 
10 rosenkål
1 æble
1 halv potte persille
Saft fra 1 citron
1 tsk honning
2 spsk oliven olie
Salt og peber
1 dl kogt perlebyg
En håndfuld ristet mandler

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Vask rosenkål og æble. Tag evt de yderste blade fra rosenkålene. Skær kålen fint, helst på et mandolinjern. De blade der er tilbage snittes i hånden. Hak persillen groft også stænglerne. Æblet skæres i tynde både og halveres.
Honningen røres ud i citronsaften og tilsæt olien og salt og peber.
Rist mandlerne på en pande ved middel varme.
Salaten har godt af at trække et par timer.
Tilsæt hakket mandler

Inspireret af Meyers rosenkåls salat med æbler og kikærter

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Tue, 23/10/2018 - 20:02


Du skal bruge: 
7,5 dl Søbogaard koncentreret hyldeblomstsaft
12 dl vand
7 dl. æblemost
3 æbler i tern
1 frisk ingefær i tern
1 chili i store skiver
2 kanelstænger
3 stjerneanis

Antal personer: 
16
Fremgangsmåde: 

Alle Ingredienser hældes i en gryde, bringes i kog og serveres varmt til folk som fryser.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 04/10/2018 - 10:04