AOFF er lukket

AOFF is closed.

Valg af leverandører

I AOFF handler vi direkte med lokale landmænd og sikre fødevarer af høj kvalitet for medlemmerne samt en rimelig pris for landmanden

Fair og direkte handel

Vores samarbejde med landmændene bygger på princippet om fair og direkte handel. Det betyder i praksis, at vi ikke presser landmændene i pris. På den måde kan landemændene opretholde et mangfoldigt landbrug. Mange landmænd er nødsaget til at producere én eller få slags afgrøder for at kunne konkurrere i pris, hvilket resulterer i udpining af jorden. Dette ønsker vi at modvirke. Samtidigt er vi i direkte dialog med landmændene om sortimentet og fødevarernes kvalitet.

Kort afstand fra jord til bord

Det er desuden afgørende for os, at der er kortest mulig afstand fra jord til bord. Det betyder, at vi samarbejder med landmænd i vores lokalområde. Den korte afstand gør, at fødevarerne har et maksimum af friskhed, smag og ernæringsmæssig værdi. Samtidigt reducerer vi de negative miljømæssige konsekvenser, som transporten forårsager.

 

Økologist dyrket og produceret

Vi stiller krav til producenterne, om at fødevarerne som minimum skal være økologisk dyrket og produceret. Det betyder, at udpining af jorden samt brug af kemikalier, kunstgødning og pesticider er udelukket.

Sæsonbestemt

Samtidigt lægger vi vægt på, at udbuddet af fødevarer følger sæsonen. Det betyder, at vi ikke forhandler frugt og grønt, som er dyrket ved hjælp af kunstigt opvarmede drivhuse. I menuen til højre kan du læse mere om hver enkelt producent.